Vestre utökar Julien De Smedts Stoop-serie

Stoop-möblerna är utmärkta för användning i alla typer av miljöer som vill erbjuda informella mötesplatser; från parker, lekplatser och torg, till kontor och hotellobbyer. Foto: Vestre

Den belgiske formgivaren och arkitekten Julien De Smedt designade Stoop som en social och informell mötesplats som utgår från den universella tanken om trappstegsformade sittplatser som går att kombinera. Nyheterna Stoop Mini och Stoop Bänkbord öppnar för ännu fler interaktioner och användningsmöjligheter.

bild
Stoop Bänkbord. Foto: Vestre

Båda nyheterna bygger vidare på idén om hur trappor erbjuder naturliga sitt- och samlingsplatser i urbana miljöer. Stoop Mini är en mindre version av den ursprungliga Stoop- bänken. Den fungerar utmärkt som social och lekfull mötesplats och formen gör det lätt att länka samman flera bänkar och bilda ett urbant auditorium där varje bänk har plats för upp till fem personer. Eftersom tanken med Stoop är att möjliggöra spontana interaktioner i offentliga utrymmen, behöver möblerna vara tillräckligt mångsidiga för att anpassa sig till olika miljöer och deras olika förhållanden. Stoop-konceptet utökades därför för att möta dessa många olika behov.

bild
Mini Stoop. Foto: Vestre

– Mini Stoop kom till efter en lång tids efterfrågan från skolor, särskilt i USA, som verkligen ville ha en Stoop, men som inte kunde på grund av bestämmelser om höjdbegränsningar. Det fick oss att överväga storleken och att en mindre, mer intim Stoop kunde vara en sittlösning som skulle passa många utrymmen där den större Stoop-bänken kanske är för stor. Och som möbler i en samlad kollektion passar de så klart också i kombination tillsammans, berättar formgivaren Julien De Smedt.

bild
Foto: Vestre