Northern presenterar höstens nyheter

Foto: Northern

När det nu blivit dags att presentera vinterhalvårets designnyheter bygger Northern vidare på sina samarbeten med några av Skandinaviens mest hyllade formgivare. Från Färg & Blanche kommer nya möbler i Loud-serien, medan Sami Kallios Valet Wall Console får ett mindre syskon. För att skapa maximal stämningsbelysning under årets mörka dagar har Morten & Jonas skapat det elegant tidlösa hantverket Tradition Pendant.

bild
Skåpen är tillverkade av massiv ek och ekfaner. De har skjutdörrar och bronstonade glashyllor, och går att få i ljus ek, rökt ek eller en svartmålad finish. Den som vill kan välja till ytterligare dörrhandtag i massiv mässing,för ett ännu stilfullare uttryck. Foto: Northern

År 2018 designade den Stockholmsbaserade designduon Färg & Blanche det hyllade barskåpet Loud Bar Cabinet för Northern. Nu presenteras två nya kamrater i Loud-serien i form av Loud Cabinet och Loud Sideboard. Båda nyheterna kompletterar barskåpets design och har samma mjuka, kurvade siluett.

bild
Foto: Northern

 Tradition Pendant

Den nya taklampan Tradition Pendant, skapad av den norska designduon Morten & Jonas, är en modern version av ett anrikt hantverk. Lampan har en lika distinkt som dekorativ design. Med sin skärm av fint stickad benvit polyester, som spänts över den vita metallramen, skapar den en stämningsfull atmosfär som framhäver interiören och förhöjer upplevelsen av hemmet. Strömkabeln är dold inuti en elegant sladd av siden.

bild
Tradition Pendant finns i tre former: Small, Tall och Large Oval, och kan med fördel hängas över en säng, ett matbord eller en soffa för att ge ett rummet en mysig känsla. Det går också att kombinera flera lampor för att framhäva designen maximalt även när lamporna är släckta. Foto: Northern
bild
Foto: Northern
bild
Foto: Northern

När Sami Kallios väggkonsol Valet Wall Console lanserades 2021 blev den en omedelbar succé. Kombinationen av tidlösa nordiska trähantverkstekniker och ett kompromisslöst samtida designuttryck liknade inget som fanns på marknaden. Valet Wall Console kan användas som skrivbord, sidobord eller nattduksbord – den till synes svävande plattformen med sina mjuka konturer kan också hängas i vilken höjd som helst, vilket gör det enkelt att anpassa användningen oavsett utrymme eller behov.

Nu presenteras Valet Wall Console i en praktisk mindre storlek, Valet Wall Drawer, som gör det ännu enklare att maximera förvaringen i de allra trångaste utrymmena. Den mindre väggkonsolen kan hängas i valfri höjd, är lätt åtkomlig från båda sidor och fästs med ett litet mässingsfäste. Med sitt tidlösa uttryck och noga utarbetade detaljer passar multifunktionella och precisionstillverkade Valet Wall Drawer lika perfekt i vardagsrummet som i sovrummet, köket eller hallen.

bild
Valet Wall Drawer är tillverkad av en kombination av massiv ek och ekfaner och går att få i ljus oljad ek, rökt ek eller svartmålad ek, medan insidan av lådan är klädd med finaste Sørensen ULTRA-läder Foto: Northern