Okrossbar spegel - Memory Mirror från Massproductions

Memory mirrors tillverkas i Italien och diamantpoleras för att uppnå en maximalt reflekterande yta. Spegeln finns tillgänglig i tre storlekar. Foto: Massproductions

Massproductions presenterar Memory Mirror, en serie speglar i polerat rostfritt stål. Speglarna med sin tjocklek på 3 cm, kännetecknas av sina välvda, reflekterande långsidor. Memory Mirror ingår i Massproductions kollektion The Little Things.

- Jag har aldrig tidigare jobbat med speglar, och det kändes lockande att ta mig an ett helt nytt designproblem. Jag hade hört att spegelglas inte var speciellt bra för miljön, så jag började undersöka vad som skulle kunna ersätta detta för att få en reflekterande yta. Jag landade i polerad rostfri plåt. Men materialet blev inte bara en yta, hela designidén grundade sig i vad man kan göra med plåten, säger Chris Martin.

bild
Foto: Massproductions

När Chris Martin formgav kollektionen Memory Mirror lät han materialets egenskaper och tillverkningsmöjligheter utgöra grunden till dess design. Massproductions presenterar nu en okrossbar spegelkollektion som kännetecknas av sina välvda långsidor där spegelns reflekterande yta förlängs.

bild
Foto: Massproductions

Speglarnas tjocklek på 3 cm ger en elegant distans från väggen och en enkel upphängingsanordning har skapats i form av en anslutningspunkt som förlängs i en knopp. Knoppens topp har brandats med Massproductions logotyp genom laser, kan även användas som krok till smycken, scarfer eller dylikt. 

bild
Foto: Massproductions