Carl Hansen & Søn presenterar Sideways footstool

Sideways footstool. Foto: Carl Hansen & Søn

CARL HANSEN & SØN UTÖKAR NU SAMARBETET MED DEN DANSKA DESIGNERN RIKKE FROST OCH PRESENTERAR SIDEWAYS FOOTSTOOL – EN MÅNGSIDIG OCH BEKVÄM MÖBEL SKAPAD I NATURMATERIAL, OCH SOM FUNGERAR LIKA BRA I PRIVATA HEM SOM I OFFENTLIGA MILJÖER.

Rikke Frost är känd för att kombinera ett klassiskt formspråk med ett modernt synsätt och hon använder sig alltid av förstklassigt hantverk för att uppnå en hög funktionalitet. Det här gäller även Sideways Footstool, vars generösa klädsel och eleganta snickeridetaljer gör den lika bekväm att sitta på som den är tilltalande för ögat. Fotpallens form kompletterar självklart Sideways Sofa, men den kan också användas som en fristående möbel eller i en grupp möbler för att skapa en inbjudande loungemiljö.

bild
Fotpallen är framtagen genom ett nära samarbete mellan Rikke Frost och de skickliga hantverkarna på Carl Hansen & Søn, och framför allt klädseln blev något av en utmaning. Möbeltyget är klippt ur ett och samma stycke och måste sträckas över skummet så att tygets väv förblir helt slätt utan att skrynklas – en uppgift som bara de mest erfarna möbeltapetserarna behärskar. Foto: Carl Hansen & Søn

Sideways Footstool har mjuka former och fina detaljer med tydliga referenser till Sideways Sofa, bland annat stommen i massivt trä och de distinkta benen som sträcker sig upp ovanför stommen, för att på ett elegant vis framhäva träet. Fotpallens organiska silhuett är ett klassiskt kännetecken för Rikke Frosts design, eller som hon själv säger: ”Det är ingen slump att fotpallen har en rund form. Jag har insett att jag nästan alltid smyger in något mjukt och runt i min design. Dessutom älskar jag att jobba med kombinationer av material, vilket också är ett viktigt element i formgivningen av den här möbeln.”
 

bild
Foto: Carl Hansen & Søn

Knud Erik Hansen, vd på Carl Hansen & Søn: ”Sideways Footstool är det tredje samarbetet mellan Rikke Frost och Carl Hansen & Søn, vilket utöver Sideways Sofa även inkluderar Petal Lamp som lanserades förra året. Vi är väldigt glada över att få jobba med Rikke Frost, eftersom hon förstår vårt designarv och hur stolta vi är över vårt hantverk, och för att hon i sitt arbete också har naturmaterial och bestående klassisk design som sin utgångspunkt.”