Bricmate lanserar två nya utföranden med inspiration från Östersjö-kustens kalksten

Foto: Bricmate

Bricmate utökar sitt sortiment och presenterar granitkeramik i två nya utföranden, inspirerade av Ekebergsmarmor och Östersjökalksten. 

Med inspiration från Östersjö-kustens kalksten och den klassiska Ekebergsmarmorn utökar Bricmate sitt sortiment och presenterar två nya färger i de populära serierna Runö och Glanshammar – Runö Light Grey och Glanshammar White Honed.  

Granitkeramik har blivit ett allt mer populärt alternativ till kakel, klinker och natursten i många hem. En av många anledningar är att granitkeramik är det mest tåliga ytbeläggningsmaterialet som finns på marknaden. Hösten 2021 lanserades serien Runö med den kalkstensliknande färgen Runö Grey, inspirerad av kalkstensbältet längs Östersjön. I detta område har kalksten brutits under generationer för att användas i byggnationer över hela Skandinavien.  

bild
Foto: Bricmate

Serien får nu ett tillskott med färgen Runö Light Grey – en ljusgrå kulör med en kallare grå ton än föregångaren Runö Grey. Seriens naturtrogna uttryck syns i de fossil-liknande detaljerna och vackra tonskillnaderna mellan plattorna.  

På Stockholm Furniture Fair 2020 presenterades Glanshammar Honed, som har blivit en favorit hos både arkitekter och inredare. Nu växer serien med Glanshammar White Honed som inspirerats av såväl den klassiska italienska carraramarmorn som den svenska Ekebergsmarmorn.  

bild
Foto: Bricmate

Ytan slipas på ett sätt som påminner om polering av natursten vilket ger en len och slät finish. Glanshammar White Honed ger ett elegant, klassiskt och exklusivt intryck. Tack vare granitkeramikens egenskaper kan det klassiska uttrycket i Glanshammar med sin ljusa och varma ton med inslag av mörkare vener användas i flera sammanhang och på känsliga områden där natursten inte alltid lämpar sig.