Minimalistisk teakmöbelserie presenteras av Skargaarden

Laknäs designad av Daniel Lavonius Jarefeldt. Foto: Skargaarden

Längs Siljans östra strand i Dalarna ligger den lilla byn Laknäs. Dalarna betraktas ofta som ett slags epicenter för det svenska Midsommarfirandet. Och det är därifrån Skargaardens nya kollektion Laknäs har hämtat sin inspiration. Kollektionen är designad av Daniel Lavonius Jarefeldt och har skapats för soldränkta silluncher och middagar i det trolska och närmast magiska nattljusets skuggspel. 

– Laknäs har en enkel och rak design som passar utmärkt till stilfullt hedniskt firande. Samtidigt gör kombinationen av den rena formen och teakens tidlösa uttryck att möblerna tar en lika självklar plats på en takterrass i Antibes eller intill en sjö i Sierra Nevada. Eller varför inte inomhus, säger Jari Visuri, grundare och VD för Skargaarden. 

bild
Foto: Skargaarden

Kollektionen består av en matstol, en bänk, ett matbord samt ett förlängningsbart bord. Möblerna har ett både inbjudande och diskret uttryck och passar både som solitärer och i en stor och stökigt hopträngd grupp som huserar en stimmig fest. 

Att Laknäs – i likhet med flertalet av Skargaardens möbler – tillverkas av teak är heller ingen tillfällighet. Teak är ett av våra hållbaraste träslag som tack vare sina elastiska och kraftiga fibrer och den naturliga teakoljan i träet är extremt motståndskraftigt mot vädrets makter. Det är i ett närmast underhållsfritt träslag som med tiden får en vacker patina, men som kan oljas för att bibehålla den elegant rödbruna teaktonen. 

bild
Skargaardens möbler är en hyllning till den skandinaviska sommaren och en uppmaning till att verkligen ta tillvara på denna ögonblickskorta men mycket vackra tid. Möblerna är skapade för att kunna klara ett påfrestande utomhusklimat och motstå allt som naturen utsätter dem för – även i de kargaste av kustklimat.  Foto: Skargaarden
bild
Möblerna en skandinaviskt avskalad karaktär som gör dem eleganta nog att kompromisslöst kunna placeras
i ett vardagsrum. Foto: Skargaarden
bild
Foto: Skargaarden