Skarp design i Miami med brasiliansk twist

Hemmet i distinkt kvällsljus som framhäver husets unika form

Designbyrån Strang Design har i Miami skapat ett miljömedvetet hem med en spännande arkitektur och inredningsdesign i detta hem för en familj på fyra från Brasilien. Teamet fäste stort fokus på kundens önskemål och sätt att leva. Resultatet blev en varm och inbjudande atmosfär som  speglar familjens brasilianska kulturarv.

Foton Kris Tamburello | Översättning Simon Matthis

Ett av de primära designmålen var att  säkerställa att hemmet inbjöd till samvaro, trots sin storlek. Strang Design uppnådde detta genom att skapa bekväma utrymmen som var idealiska för att samlas på, men ändå öppnade för individuella aktiviteter. Användningen av vintage- och unika möbler, som återspeglade kundens kulturella bakgrund, gav en unik touch till designen.

bild
De starka, naturliga materialen i interiören smälter sömlöst samman med exteriörens varma, organiska palett.

En betydande utmaning för teamet var att införskaffa material som tillgodosåg kundens behov, samtidigt som dessa skulle vara miljövänliga. Strang Design tog sig an utmaningen och använde ofylld travertin för både interiöra och exteriöra golv, samt teak till tak och väggar för rätt textur och värme. De inkluderade också starka naturmaterial som grovskurna Jerusalem-plattor för ytterväggarna, exponerad betong i brädformat och teakaccenter genom hela bostaden.

bild
Utrymmet mellan vardagsrum och matsal har ett soffbord från Giuseppe Scapinelli, Sergio Rodrigues fåtöljer och Elias Simes Tightrope: I Want to Slow Down and Think, 2017.

Förutom fokus på naturliga material ägnade Strang Design stor uppmärksamhet åt landskapsarkitekturen och samarbetade därför med landskapsarkitekturstudion La Casona Garden. Tillsammans plockade de in många inhemska arter och utsåg en del av fastigheten till en certifierad vilddjurshabitat av National Wildlife Federation.

bild
I vardagsrummet finns en stor Janaina Tschäpe-målning, en Amir Nikravanskulptur,ett Jorge Zalszupins soffbord och Jean Gillon-fåtöljer.
bild
Väggen och det fristående handfatet i ett av badrummen använder sig av samma Jersualem-sten som exteriören.

Bostaden uppvisar en fantastisk bredd av materialval och varumärken i inredningen,  däribland Mia Cucina för köksdesignen; Opustone för stenmaterial; Apparatus Light Fixtures;  toppmodern utrustning från Subzero och Wolf samt AV-lösningar från AVX. 

Dessa varumärken valdes noggrant ut för att komplettera den övergripande designen och möta kundens behov och önskemål. 

bild
Denna uteplats har en eldstad och en suggestiv skulptur.
bild
Sovrumet är möblerat med en Togo-puff av Michel Ducaroy och ett vävt konstverk av Tammy Kanat.
bild
Designen hyllar kundens brasilianska kulturarv och fungerar som ett showroom för vintagemöbler och konstverk som de samlat på sig genom åren.
bild
Det rikligt möblerade vardagsrummet fungerar också som en nöjesplats för familj och vänner, i motsats till den mer privata sfären på övervåningen.
bild
Ofyllda travertingolv i både uteplatsen och interiören skapar en övergripande känsla av värme.
bild
Designteamet svepte in den andra berättelsen i vertikala Ipe-träfenor.
Hemmets distinkta kvällsglöd framhäver dess unika form.
Hemmets distinkta kvällsglöd framhäver dess unika form.
bild
Hemmets brasilianska influenser och vintageinslag, vilka inkluderar dessa Sergio Rodrigues-stolar, smälter vackert samman med teakpanelerna, ektrapporna och travertingolvet.
bild
Vardagsrummets vidsträckta öppningar från golv till tak möjliggör flera vyer över den lummiga trädgården och poolen.