Vitras Organic Conference lanseras i nya versioner

Organic Conference-stol Foto: Vitra

Organic Conference-stolen som Charles Eames utvecklade utvecklade tillsammans med Eero Saarinen lanseras nu tillsammans med Eames Elephant, Eames Wool Blanket, Plywood Mobiles och Eames House Bird i ett utvalt sortiment av nya ytbehandlingar, tyger och färger. Den förstnämda är inspirerade av designerparets ursprungliga färgpalett med träelementen betsas med samma teknik som de etablerade under sin karriär. La Chaise, Charles & Ray Eames, 1948.

Stolen Organic Conference formgavs 1940 av Charles Eames och Eero Saarinen för en möbeltävling som anordnades av Museum of Modern Art i New York, är Organic Chair en viktig milstolpe i de båda formgivarnas karriär båda formgivarna och ett nyckelverk inom modern design från mitten av seklet. Många av de senare och nu ikoniska Charles och Ray Eames stolar - och även Eero Saarinens - är konceptuellt och strukturellt baserade på denna modell. Organic Conference-versionen av denna exceptionellt bekväma stol är utformad för bordssittning.

bild
Stolen finns i tre versioner av Kvadrats Ria-tyg i Eames Special Collection 2023. Foto: Vitra
bild
Ria för tankarna till blommande fält och ger Organic Conference-stolen en fräsch blommig look. Foto: Vitra

Charles och Ray Eames bodde i Eames House, ett hem som de designade på en skogsklädd klippa med utsikt över Stilla havet. De öppnade dörrar och fönster när de kunde och njöt av fågelkvitter, lövprassel och havets brus i fjärran - och de hade alltid en bukett bukett färska blommor på bordet. Inspirerad av Rays passion för blomsterarrangemang och Charles öga för detaljer när det gällde dessa kompositioner, erbjuds Organic Conference i tre versioner av Kvadrats Ria-tyg i Eames Special Collection 2023.

bild
Organic Conference Chair Foto: Vitra
bild
Vitra Eames Special Collection. Foto: Vitra