Malwina Kleparska tilldelas årets hantverksstipendium

Den prisbelönade keramikern Malwina Kleparska. Foto: Malwina Kleparska/Cervera

Cervera tillkännager vinnaren av sitt årliga hantverksstipendium med syfte att lyfta lokala hantverkare. Årets tema är ljusstakar och årets hantverksstipendiat är keramikern Malwina Kleparska, som erhåller ett stipendium på 25 000 kr. 

Keramikern Malwina Kleparska är vinnaren av Cervera Hantverksstipendium 2023, och erhåller ett stipendium på 25 000 kr. 

Årets jury består av Teresa Bergerud, designer på det norska glasbruket Magnor, Erika Dalle, COO på Cervera samt Isabel Granström, curator på Cervera Vintage.

Juryns motivering lyder:

“Malwina Kleparska skapar ljusstakar som inte bara vittnar om skickligt hantverkskunnande utan även en stor designmedvetenhet som tar sig uttryck i ett modernt och aktuellt formspråk. Med sitt materiella utforskande och böljande former lyckas hon fånga betraktaren och skapar ett enhälligt ha-begär hos juryn."

– Vi ser mycket fram emot att få presentera vår nästa hantverksstipendiat för Cerveras kunder och samtidigt försätta vårt arbete med att erbjuda unika produkter i vårt sortiment. Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda Malwinas konstnärliga höjd till Cerveras kunder. Hennes uttryck som designer ligger väldigt rätt i tiden just nu, säger Cerveras COO Erika Dalle.

bild
Ljusstakar tillverkade av keramikern Malwina Kleparska. Foto: Cervera
bild
Ett urval av ljusstakarna säljs i Cerveras butiker. Foto: Cervera
bild
Foto: Cervera