Luca Nichetto skapar nya designvärldar på Salone del Mobile 2024

Den italienska designern har valts till ambassadör för 2024 års Salone del Mobile. Foto: Nichetto Studio

Luca Nichetto har valts till ambassadör för 2024 års Salone del Mobile. Företaget kommer att representera Salone och mässans värden under pressrundan i Köpenhamn, som är en del av det internationella evenemanget.

För att fira detta har företaget valt att sammanställa höjdpunkterna från det senaste Salone del Mobile, med början i företagets monter för varumärket Wittmann.

Som en metafor för Wittmanns internationalisering är "The Village" resultatet av års kreativ riktning av Nichetto Studio för varumärket. Montern visar distinkta hus inspirerade av Viennese designtraditioner och visar nya produkter som Paradise Bird Outdoor-kollektionen. 

I den by-liknande montern kan besökare utforska ett urval av varumärkets traditionella produkter tillsammans med varumärkets nya erbjudanden för 2023. Montern har delats upp i olika "hus", var och en motsvarande en specifik funktion, såsom vardagsrum, utomhusområden, matplatser och kontorsutrymmen.

De nya produkterna visas i vardagliga miljöer på en av tre podium, vilket bjuder in besökare att visualisera hur de skulle kunna se ut i sina egna utrymmen. Integrerade kontorsområden inom montern erbjuder ett dedikerat arbetsutrymme för interaktion med köpare och säljare.

Genom att använda färger från CMF-paletten som är inspirerade av Wiens designarv och noggrant utvalda av Nichetto Studio, skapar varje del av montern en enhetlig känsla tillsammans med varumärkets handgjorda möbler och tyger.

bild
Målet är att skapa en enhetlig känsla i varje monter. Foto: Nichetto Studio
bild
Luca Nichetto är en känd produkt- och möbeldesigner som har samarbetar med olika företag och designstudios Foto: Nichetto Studio
bild
Designern är känd för att skapa innovativa produkter och inredningslösningar. Foto: Nichetto Studio
bild
Foto: Nichetto Studio
bild
Foto: Nichetto Studio