Färgstarka parasoller i vintagetappning på Formex

Monchiqe x Lisa Bengtsson. Foto: Stockholmsmässan

Formex möter den italienska Rivieran i färgstark vintagetappning med Lisa Bengtsson, känd för sina lekfulla mönster och livliga design. Lisa var med redan 2007 och nu är hon åter tillbaka på mässan i samarbete med parasollföretaget Monchiqe.

Parasollföretaget Monichiqe är en aktör inom retroparasoller och även känd från Cannes filmfestival och Grand Prix i Monaco. Lisa Bengtsson, känd för sina lekfulla mönster och färgstarka design, gjorde sitt genombrott redan 2007 när hon för första gången deltog i det som motsvarar dagens Formex Design Talents. Nu återvänder Lisa Bengtsson till Formex.

Tillsammans skapar de Formex café – en förtrollande plats full av aktiviteter och inspiration, där besökarna får känslan av att befinna sig på den italienska Rivieran. I detta café kommer besökarna kunna njuta av föredrag som tar dem med på resor genom ämnen som ”Inredning med mönster: En inspirerande guide,” ”Tapetfabriken: En resa bakom kulisserna,” och ”Parasollets resa genom historien: Skapande av mysiga utemiljöer.

b
Parasollet Hippo är ett färgstarkt personligt parasoll med lekfulla detaljer som bomullsfransar och svarvad handmålad knopp som finns i färgerna cerise och oljad svensk bok. Foto: Monchiqe
b
Loulé Foto: Monchiqe
b
Oliver Rainbow Love. Foto: Monchiqe
b
Portimao Stripe Sky Blue. Foto: Monchiqe