Camaleonda med nytt S-Wave-monogram

Camelonda. Foto: StellaMcCartney X B&B Italia

B&B Italias specialutgåva av soffsystemet Camaleonda av Mario Bellini i ett helt nytt tyg designat av Stella McCartney – med hennes S-Wave-monogram.

I det andra kapitlet av samarbetet mellan den brittiska pionjären inom medvetet lyx och det italienska designhuset lanserades samarbetet på Art Basel Miami Beach som en del av en installation vid öppningen av B&B Italia Design Studios.

b
S-vågen ska symbolisera åtagandet på cirkularitet och medveten lyx Foto: StellaMcCartney X B&B Italia

"Jag har älskat Mario Bellinis design i många år, och jag kan inte sätta ord på hur upprymd jag är över att se mina mönster på hans möbler igen," säger designern Stella McCartney.

S-Wave är ett hållbart tryckt tyg av OceanSafe naNea-garn, nedbrytbart och Cradle to Cradle Certified Gold. Fritt från skadliga ämnen och mikroplaster, presterar det likvärdigt med traditionella material.

"S-vågen är en symbol för vårt åtagande på Stella att främja cirkularitet och medveten lyx, vilket perfekt representeras av företagets Camaleonda-soffa. Den är konstruerad av banbrytande material som är snälla mot Moder Jord. Detta samarbete är verkligen en harmoni av våra gemensamma passioner för hållbarhet i nästa generation och tidlöst hantverk", berättar Stella McCartney.

b
Tyget finns i olika färger. Foto: StellaMcCartney X B&B Italia
b
Soffan är designad av Mario Bellini och tillverkad av nästan helt hållbara material. Foto: StellaMcCartney X B&B Italia