SPIRIT I BADRUMMET

Pressbild: HTH kök/ via Grand Relation

Med luckor i massivt trä och dolda handtag ser vi HTH:s serie Nordic Spirit i såväl badrum som kök. I fabriken i danska Ølgod på Jylland sorteras eklamellerna för hand i flera led, för att därefter gå vidare till rätt färgbehandling och slutligen monteras för hand för ett sobert och samtidigt levande intryck.  

Med Nordic Spirits eleganta eklameller får badrum eller kök ett inslag av natur och harmoni, där den skandinaviska och minimalistiska designen låter träet stå i centrum. Den solida konstruktionen och den inbyggda funktionen för mjuk stängning gör det dessutom smidigt att hantera även tyngre lådor. 

 

 

Beroende på vilken känsla som ska framhävas i badrummet finns fyra olika utföranden av Nordic Spirit. De två ljusare nyanserna, natur ek och vit ek, ger ett elegant och tidlöst intryck och är baserade på de lameller med minst linjer och kvistar i träet. De två mörkare nyanserna, harmony dark och svart ek, plockar i stället fram en mer markant och rå känsla som bjuder på både karaktär och mättnad med hjälp av pigmentering och fanér. Mer än 95 procent av all ek tas tillvara på i slutprodukten och allt trä som inte kan användas omvandlas till energi som fabriken i sin tur använder.  

.

 Produktinformation Nordic Spirit

Design: HTH Kök 
Material: Massiv ek
Färg: Natur ek, vit ek, harmony dark, svart ek