Lapalma - Salone del Mobile Milano

Lapalma på Salone del Mobile Milano. Foto: Lapalma
Lapalma på Salone del Mobile Milano. Foto: Lapalma

När gränserna mellan arbete och privatliv suddas ut, blir delade upplevelser en viktig del av vardagen. I de miljöer vi lever och vistas i får design en tydligare roll som socialt verktyg – den bidrar till att skapa flexibla och välkomnande ytor där människor kan känna sig hemma.

Med det som utgångspunkt presenterade Lapalma under Salone del Mobile 2025 en designvärld där mångsidiga och hållbara möbelkollektioner används för att skapa miljöer för samvaro, både inomhus och utomhus. Resultatet är balanserade rum där estetik och funktion samverkar.

I en monter inspirerad av amerikanska flerfamiljshus visade Lapalma möbler som kombinerar nytänkande med materialkännedom och noggrann formgivning. Fokus låg på att skapa rumsligheter präglade av enkelhet och värme.

Montern, formgiven av Raffaella Mangiarotti, bestod av fem olika miljöer: två loungedelar, ett arbetsutrymme, en restaurang- och cafésektion samt en utomhusmiljö. De olika delarna bands samman av färgsättning och lätt avgränsade ytor med skärmar i trä och textil.

Bland produkterna som visades utmärkte sig barstolen LEM, formgiven av Shin & Tomoko Azumi. Den har varit en del av Lapalmas sortiment i 25 år och lanserades nu i tre nya ytbehandlingar: borstad svart, blå och grön.

Flera nyheter gjorde också sin mässdebut: WOD, ett skärmväggssystem i trä och textil av Raffaella Mangiarotti, samt KIPU Club – en fåtölj-puff designad av Anderssen & Voll, nu även i versioner för utomhusbruk och med roterande bas för inomhusmiljöer.

Andra nyheter inkluderade: en barstolsvariant av HAWI-stolen av Mario Ferrarini; PANCO-bordet av Romano Marcato i hög version med bordsskiva i Irokoträ för utomhusbruk; GLOVE, en stoppad pall av Francesco Rota, nu också med ben i trä; samt BRUNCH, ett modulärt bord av Romano Marcato, med en ny S-formad förlängning för ökad flexibilitet.

Vid sidan av varumärkets etablerade sortiment visades även nya lösningar för gemensamma ytor, framtagna för att möta förändrade behov i offentliga miljöer – med utgångspunkt i övertygelsen att design kan bidra till bättre livsmiljöer.