GROHE -badrumstrenderna 2023

Foto: GROHE

Modigare svenskar, naturmaterial och något mörkare inslag. Det är vad som kommer prägla badrummen under 2023. Sanitetsleverantören GROHE tipsar nu om fem stora trender som är här för att stanna och som du bör ha koll på inför din nästa badrumsrenovering.

Året 2023 har startat och på marknaden är det väldigt tydligt vilka trender som är aktuella när svenskarna väljer att förändra sina badrum. En del populära stilar ser ut att stanna från förra året, så som naturliga material och flera detaljer i guldfärgat krom. Samtidigt har situationen med inflation och räntehöjningar fått många att tänka om och flytta fram sina planer för en eventuell flytt. Det har resulterat i en större långsiktighet i sina hem och att fler faktiskt börjar ta ut svängarna och bli modigare när det kommer till materialval.

bild

– Vi har i många år sett en vilja till större förändringar i badrummen, men att folk inte riktigt vågat med tanke på kommande försäljningar. Man har i stället valt ett ”säkrare” alternativ när det kommer till renovering och inredning. Den inställningen ser nu ut att ändras, vilket är spännande och kommer resultera i många inspirerande badrum framöver, säger Christina Holmberg, PR & Communications Manager Nordics.

GROHE tipsar om de fem stora inredningstrenderna för 2022

1. Naturmaterial och färger fortsätter
Vi har sett det förut och vi kommer att fortsätta se det i de svenska hemmen. Ljust trä och enkla stenmaterial är trendiga val och något för alla. Det moderna badrummet karaktäriseras just av raka linjer, dold förvaring och öppna hyllor.

bild

 

2. Det modiga badrummet - ta ut svängarna 
Den industriella inredningsstilen har sedan några år tillbaka tagit sig in i svenska hem. Men allt för ofta stannar det av vid vardagsrum och kök. 2023 ser ut att bli året då svenskar även vågar trycka på lite extra i badrummet och satsa på kallare material och en mer abstrakt inredning.

bild

3. Spegelbelysning
En stark trend på uppgång är att ge badrumsspegeln, kanske rummets mest använda detalj, ett extra lyft. Varför inte sätta in en LED-sladd bakom spegeln för att verkligen lyfta den reflekterande ytan?

bild

4. Mässing fortsätter att dominera
Guld är en trend som fortsatt består. Vi ser att allt fler detaljer adderas för att skapa ett lyxigt badrum och en riktig hotell-känsla. I år är det många som tar ut svängarna och försöka matcha duschen med sin badrumskran och även mindre detaljer som tvålpumpen. 5. Mörka badrum Ljust, öppet och skandinavisk minimalism i all ära. Men en trend som tar för sig mer och mer är de mörka tonerna. Föreställ er ett badrum med mattsvarta tvättställ och dusch i kombination med mörkgröna väggtoner och golv. Allt för att skapa en mysig och ombonad känsla. Varför inte tända några ljus och bara njuta av att känna sig omsluten av ett lugn?

bild

5. Mörka badrum
Ljust, öppet och skandinavisk minimalism i all ära. Men en trend som tar för sig mer och mer är de mörka tonerna. Föreställ er ett badrum med mattsvarta tvättställ och dusch i kombination med mörkgröna väggtoner och golv. Allt för att skapa en mysig och ombonad känsla. Varför inte tända några ljus och bara njuta av att känna sig omsluten av ett lugn?

bild

Foto : GROHE