Plank Bench får sällskap av tillhörande bord och stol

Foto: Skagerak by Fritz Hansen

Plank Bench introducerades 2018 av Skagerak by Fritz Hansen och har sedan dess utgjort en betydande del i Skageraks sortiment av utomhusmöbler. Den enkla soffan i hållbart framställd teak kompletteras nu av två nya möbler: Plank Table och Plank Chair.

När den franska designern Aurelién Barby fick i uppdrag att föreställa sig nya mönster för sin populära Plank Bench för Skagerak, bestämde han sig för att försöka skapa en kollektion av hållbara utomhusmöbler som sträcker sig utanför det avsedda syftet. Resultatet är en komplett och karaktäristisk kollektion för avkoppling och underhållning utomhus.

bild
Foto: Skagerak by Fritz Hansen 

– Plank Bench är resultatet av idén att utmana traditionell sittplatsdesign och hur jag skulle kunna utforma denna möbel med ett annat synsätt. Jag ville använda så lite material som möjligt och skapa något som var luftigt, lekfullt, modernt och samtidigt lätt att montera, säger Barbry. Stolen och bordet använder samma formspråk och utgör tillsammans med soffan en komplett kollektion av utomhusmöbler.

bild
Foto: Skagerak by Fritz Hansen