Dusty Deco och MER Arkitekter i samarbete

- Vår ambition är att skapa starka föremål som sticker ut, på samma sätt som inspirationen till denna kollektion, Miles Davis. Jag såg en bild på honom från hans hem i Malibu iklädd en zebraskjorta framför en zebramatta och kände direkt att de hörde ihop, säger Edin Memic Kjellvertz, medgrundare av Dusty Deco. Foto: Dusty Deco och MER Arkitekter

Under årets upplaga av Stockholm Design Week släppte duon bakom Dusty Deco en limiterad handgjord möbelkollektion i tre delar. Designen står arkitektkontoret MER Arkitekter för och kollektionen är formgiven av Lucas Hinnerud.

Kollektionen visades på Konstnärsbaren och Nordiska Galleriet under Stockholm Design Week. 

Samarbetet som inkluderar soffa, fåtölj och loveseat har tagit avstamp i stilinriktningen Swedish Grace och kombinerats med Dusty Decos internationella formspråk. Kollektionen har döpts till Miles och presenteras i en zebraklädsel, en hyllning till jazzlegenden Miles Davis och hans ikoniska stil.

bild
Foto: Dusty Deco och MER Arkitekter

- Med Miles-kollektionen ville jag kombinera den klassiska stilinriktningen Swedish Grace med Dusty Decos DNA och ge kollektionen en internationell dress, säger Lucas Hinnerud, formgivare och arkitekt på MER Arkitekter.

Hela kollektionen som är handgjord i massivt trä och plywood kommer med fyllning av kallskum och dunsvepning. Tygerna som visas är från spanska James Malone och kommer i zebra samt bouclé.

bild
Foto: Dusty Deco och MER Arkitekter