ALBA - Design Mika Lindblad

Foto: Mika Lindblad Studio

Med vasen Alba designad av Mika Lindblad får Klong en ny, stilren och vacker vas som blir ett statement för hemmet − en centerpiece, ett smycke för den formkräsne, en morgondagens klassiker. Alba är en vas på ett nytt sätt.

Den utmanar vårt konventionella sätt att dekorera med blommor i vaser. Grenar, blad eller blommor kan placeras mellan den inre och yttre skålen och bildar ett vackert stilleben. Relationen mellan skålarna formar den perfekta vinkeln för snittblommor. Stjälkarna får gott om vatten och vilar utan att tyngas mot den runda glaskanten.

”Alba är namngiven efter soluppgången, inspirerad av tidiga sommarmorgnar när allt vaknar till liv. Vasen får ta plats, med en stor glasvas likt en aura runt solen med dess gyllenfärgade glob av mässing som till synes svävar i dess mitt ”, säger Mika Lindblad.

Mika tog examen i produktdesign från Beckmans Designhögskola 2020 och har sedan dess läst dubbla masterprogram i industridesign samt inredningsarkitektur på Konstfack. Idag driver hon Mika Lindblad Studio.