Studio Sebastian Herkner presenterar några av vårens nyheter

Fort collection/Van Rossum Foto: Van Rossum, Class/Vibia Foto: Vibia och Manga Tables/Ames. Foto: Ames Living

Det är den tid på året då alla inredningsintresserade åter träffas i Milano på Salone del Mobile, Euroluce och Fuori Salone. Här presenterar Studio Sebastian Herkner några av vårens nyheter.

 

bild
Foto: Dedon

Mbrace aluminium collection/Dedon (2023)
Den prisbelönta Mbrace-kollektion är älskad för sin moderna materialmix. Genom att kombinera teak, vävda fibrer och en valfri ny pressgjuten aluminiumbas är Mbrace mer distinkt och rikare än någonsin tidigare. 

bild
Foto: Rakumba

Volute collection/Rakumba (2023)
Genom att utnyttja Rakumbas designetos av enkel komplexitet, pressar Volute hantverket till dess gränser och levererar en framstående samtida närvaro med tygets mjukhet.

bild

Bell Marble och Plissée Pendant/ClassiCon (2023)
Till det framgångsrika Bell Table som lanserades för cirka 11 år sedan läggs en ny solid marmorversion till kollektionen, Bell Side Table Marble tillsammans med den vackra Plissée Pendellampan, en enorm munblåst glasballong full av ljus.

bild
Foto: La Manufacture

Moos soffa och bordet Gem/La Manufacture (2023)
Moos är det tyska ordet för mossa och soffan Moos är den organiska mjukheten som återspeglar denna komfort.  En naturlig touch för inomhusbruk.

Alla känner till de där staplade tornen gjorda av runda stenar på stränderna. Det är något lekfullt och mystiskt. Gem-borden för in denna aspekt in i interiören, där rundade former som småsten eller pärlor skapar baser för matbord, sido- eller soffbord.

bild
Foto: Ago lightning

Cotton och Flip collection/Ago (2023)

Bomull är en enkel men lekfull design. Det är en kupol som ett typiskt hänge men med en ny karaktär och attityd. Designen erbjuder två storlekar av hängen och bordsstativ för att placera dem i olika sammanhang.

Flip, som namnet redan illustrerar, handlar om rörelsen för att rikta ljuset. Flip ger en historia och ett nytt sätt att interagera med ljus.

bild
Foto: Zanat

Veo rumsavdelare/Zanat (2023)
Rumsavdelaren Veo är ett arkitektoniskt föremål gjord av runda, organiskt formade bitar av massivt trä. I sin essens är detta ett konstverk, en skulptur som på grund av sin vertikala tvådimensionella form också kan förstås som en målning. Veo fick sitt namn från det bosniska ordet för slöja.

bild
Foto: Co Edition

Nuage matbord/Co Edition (2023)
Det nya Nuage matbordet är utvecklingen av de små sidoborden som lanserades tidigare i år. Den dekorativa och enkla elegansen överförs till bordsskivan med ett välarbetat inlägg av trä. Med samma träslag vänds de två organiska formerna i olika riktningar så att ådringen illustrerar en vacker yta på bordsskivan. Själva basen är gjord i samma teknik som underredena på de små borden, patinerad med flera behandlingar av mässing eller brons.