Mötesrummet Kall presenteras av Kettal Studio

Foto: Kettal Studio

När Kall skapades föreställde sig kreatören en "telefonkiosk". Det skulle helt enkelt vara en dörr till ett mötesrum, inget mer. Målet var att skapa ett rum och med ett enkelt och stilrent formspråk men med fullvärdiga funktioner.

När användaren arbetar inuti en av dessa "Telefonkiosker" är det möjligt att få en känsla av ett enskilt möte på en diskret plats. Men det är också möjligt att precis tvärtom, få en känsla av personen exponeras som i en monter. Av denna anledning skapades små sidoväggar, som även fyller en viktig strukturell funktion så som att hålla dokument eller skärmar eller ge användaren chans att ostört dela privata ansiktsuttryck under en konversation. De här två elementen skapar en viss integritet utan att förlora insynen i objekt. Det har även lagts till en genomskinlig gardin, som ger ännu mer skydd mot nyfikna ögon.

bild
Foto: Kettal Studio
bild
Foto: Kettal Studio

Familjen Kall finns i flera storlekar. "S" är standard varianten som är den mest grundläggande och  men med plats för en pall. "M" rymmer en låg fåtölj, och "L" är 30 cm bredare och gör att en vridbar fåtölj kan installeras som om den vore ett loungerum, för en mycket mer avslappnad arbetsställning. Och så där
är fyrsitsiga "XL"-versionen. Alla är modulära och kan sammanfogas tillsammans för att skapa speciella konfigurationer efter behov.

bild
Foto: Kettal Studio
bild
Foto: Kettal Studio