Hur du väljer rätt skylt till din verksamhet

pexels-photo

‌Skyltar utanför ditt företag, tillkännager ditt varumärke och ger ett första intryck av din butik. De spelar också en viktig roll när det gäller att definiera ditt varumärke, driva kunder till din butik och se till att människor kan se din verksamhet dag som natt. Skyltar i ett skyltfönster kan kosta väldigt mycket, men du kan också hitta skyltar som slår igenom för bara ett par hundra kronor. Vi ger dig några tips kring hur du ska tänka med skyltar för din verksamhet.

 

Tips 1 - regler

Innan du börjar titta på material och design för dina skyltar bör du förstå dina lokala butiksregler och vilka typer av yttre skyltar som är tillåtna i ditt område. Speciellt om det är utomhusskyltar. Att förstå reglerna i förväg hjälper dig att spara både tid och pengar i förväg och undvika potentiella böter och dyra omarbetningar. Du hittar ofta krav relaterade till skyltars:

  • Bredd
  • Höjd
  • Färg
  • Textstorlek
  • Material
  • Utskjutande från byggnaden

 

Tips 2 - design

Marknaden för skyltskyltar är mycket varierande och du kan välja bland otaliga material- och stylingalternativ när du väljer skyltskylt för ditt företag. När du väljer skylttyp bör du därför överväga designen. Materialen och designen du använder kommer att lämna olika intryck på kunderna. Rustik skylt med bokstäver som tilltalar ger ett visst intryck medan exempelvis enkel skylt ger ett annat intryck. Säsongsberoendet är också värt att tänka på. Ska du byta skyltar ifall du har en verksamhet som är säsongsrelaterad? Tänk också på miljön där din skylt kommer att existera. Om du har mycket solsken bör du tänka på effekterna av blekning. För nederbörd bör du tänka på täckning. Har du snö och is bör du tänka på skyltens rost. Vädret och din miljö, såväl som om du har ett skyltfönster utomhus eller inomhus, kommer att påverka materialet du använder för skylten.

 

Lycka till!