Ny kollektion med nyanserna från den svenska skogen

Samtliga kulörer i Ottos palett hämtar inspiration från naturens värld. Foto: Pappelina

Pappelina lanserar hösten 2023 nya kollektionen Woodland Collection, i olika färgnyanser. Nyanserna är inspirerade av den svenska skogen.

Med mjuka former och neutrala kulörer är kollektionen en hyllning till alla de olika texturer, material och färger som finns i naturens omgivning.

Mönstren, valet av nyanser och platsen mitt i skogen, där kollektionen fotograferades representerar tillsammans den nordiska livsstilen, en livsstil som är närvarande där Pappelinas mattor tillverkas, i Leksand, Dalarna

Cirklar är djupt rotade i företagets DNA och en grundläggande del av mönsterbilden. Efter nästan 25 år som designer är cirklar det mönster som företagets kreativa chef Lina fortsätter att återvända till gång på gång.

The Woodland Collection består av två nya mönster, Otto samt Poppy, och fyra nya färger. 

Det nya mönstret Otto som kommer både i handduk och på matta, har mjuka, rundade former och har ett dubbelt uttryck, då ena sidan har en vaniljfärgad bakgrund dekorerad med livfulla, stora runda cirklar, medan den andra sidan visar stora färgade fält.

bild
Samtliga kulörer i Ottos palett hämtar inspiration från naturens värld. Foto: Pappelina
bild
Otto - Harvest. Foto: Pappelina
bild
mönstret Otto kommer både i handduk och på matta. Foto: Pappelina
bild
Poppy är vävd av klimatneutralt, biobaserade material tillverkad med tallolja, ett restmaterial i papperstillverkningsprocessen. Foto: pappelina

Mattan POPPY, är också ett nytt tillskott till den nya revolutionerade linjen Bio Edition. Mattan är vävd av klimatneutralt, biobaserade material tillverkad med tallolja, ett restmaterial i papperstillverkningsprocessen. Den nya designen, och kollektionen, är ett resultat av företagets engagemang för hållbarhet, lokal produktion och strävan till en klimatneutral tillverkning samt den återkommande inspirationen av naturens skönhet.

 

bild
Mönstret påminner om detaljerna i en frökapsel hos ett vallmofrö. Foto: Pappelina
bild
Poppy finns i fyra färger och tre storlekar Foto: Pappelina
bild
Mono i den nya färgen Ochre. Foto: Pappelina