Den sista detaljen för rummets fulländande

unsplash

Står du mitt i ett byggprojekt och bygger ut? Eller kanske målar om taket eller lägger nytt golv? Då kan du behöva byta ut vissa delar och här finns materialen som du så väl behöver.

 

Trälist – viktig för helhetsintrycket

Trälister behövs oftast bytas ut vid exempelvis renovering. Lister finns i en stor mängd av varianter och storlekar och gör så mycket för helhetsintrycket av rummet. Du kan välja och vraka bland vägglister, taklister, skugglister, hörnlister och smyglister. Ja, självklart hittar du även foglist, hålkälslist, bröstlist, knäcklist, kvartsstavslist och takavslutningslister. Som du ser lär du garanterat hitta just den list som du behöver.  

Tänk på att trälisten är själva kronan på verket, den som gör att rummet ser färdigt ut och som skapar ett vackert helhetsintryck till ditt hem.
 

Skapa den färdiga och ombonade känslan med trälister
Taklister gör att du ramar in rummet och skapar en härlig och ombonad känsla. Det finns en mängd olika taklister att välja mellan – allt efter tycke och smak. Du kan få taklisterna omålade eller målade. Om du har vita väggar kan det vara smidigt att välja en vitmålad taklist, så slipper du måla den en gång till.

Med en smyglist döljer du springor som kan uppstå mellan till exempel dörrkarm och vägg eller golvlist och golv. Du kan även använda den till att dölja skarvar mellan bänkskivor och vägg och mellan golvlister och golv. Det här var bara några exempel på de varianter av lister som finns.

Ett gott råd är att förvara trälisterna inomhus under ett dygn innan du sätter upp dem. Trä är ett levande material och på så sätt får träet tillfälle att vänja sig vid ditt hems temperatur samt luftfuktighet. Detta medför att spänningen minskas och det blir betydligt lättare och smidigare att arbeta med listen.

Vet du inte vilken trälist du ska välja? Kontakta din leverantör för experthjälp!