Marimekko öppnar ny flaggskeppsbutik i Köpenhamn

Butiken på Pilestraede 29 har ett upplevelsebaserat butikskoncept och på övervåningen huserar en del av Merimekkos designteam. Foto: Marimekko

Det finska designhuset Marimekko öppnade en ny flaggskeppsbutik i Köpenhamn den 6 oktober 2023. Varumärkets nya upplevelsebutik finns på Pilestraede 29 som är en av den danska huvudstadens modekvarter. I butikens övervåning huserar en designstudio vilket utgör en del av företagets designteam och även gör platsen till företagets hjärta i Köpenhamn.

Köpenhamnsflaggskeppet representerar det dynamiska butikskoncept som Marimekko lanserade i New York i slutet av 2022. Nyligen renoverades även flaggskeppsbutiken på Norrmalmstorg 4 i Stockholm.

bild
Den nyligen nydesignade och återöppnade flaggskeppsbutiken i Stockholm. Foto: Marimekko

Flaggskeppsbutiken i Köpenhamn erbjuder ett sortiment av företagets produkter såsom mode, väskor, tillbehör, olika community-evenemang och aktiviteter samt personlig service.

– Med Köpenhamn som en av de viktigaste städerna inom den globala mode- och designindustrin kommer butiken att stödja byggandet av varumärkeskännedom och positionering även bredare i Europa i linje med vår tillväxtstrategi, säger Noora Laurila, Senior Vice President, Sales, Region West på Marimekko.

Under strategiperioden 2023–2027 fokuserar designföretaget på att skala upp sin verksamhet och tillväxt, särskilt på internationella marknader. Norra Europa är en av Marimekkos nyckelmarknader, och företaget närmar sig sina marknadsområden genom nyckelstäder, så som Köpenhamn.

bild
Den nya flaggskeppsbutiken i Köpenhamn  Foto: Marimekko
bild
Interiörbild från butiken i Köpenhamn. Foto: Marimekko