Badrumstrenderna för 2024

Den monokroma inredningsstilen, med en neutral färgskala, är den trendigaste just nu. Den utgår från en minimalistisk bas med flera toner eller nyanser av sand, vitt eller grått. Foto: INR

Nästa år kommer badrumstrenderna att domineras av starka färger, monokroma nyanser och toner av grönt, brunt och rött. 2024 finns det flera riktningar som pekar åt hela olika håll. 

Så här sammanfattar INRs produktdesigner Robert Heimbro badrumstrenderna för 2024:

Skandinavisk maximalism

En lekfull trend som hämtar inspiration från skandinavisk design. Med vita nyanser, trä och tidlösa möbelklassiker, antingen i nytt eller restaurerat skick, skapar denna trend en plats för dina personliga favoriter. Skandinavisk maximalism välkomnar en mix av nytt och gammalt, där starka blå eller röda accenter möter en palett av mjuka pastellfärger.

b
Trend 1, Skandinavisk maximalism Foto: INR

Modern retro

Denna trend tar oss tillbaka till 70-talet med färgpaletten och designen. Här möts tidlösa möbelklassiker i restaurerade eller nyproducerade utföranden med moderna objekt och innovativa funktioner. Med beige som bas dominerar mustiga gröna, bruna nyanser samt inslag av orange, blekt gult eller grönt. En trend som passar den som vill skapa ett modernt och ombonat hem i 70-talsstil.

b
Trend 2, Modern retro. Foto: INR

Monokrom inredningsstil

Den trendiga monokroma inredningsstilen använder neutrala nyanser som sand, vitt och grått för en minimalistisk bas. Genom att addera några utvalda personliga föremål skapas fokuspunkter som bryter av mot den harmoniska bakgrunden. En avkopplande stil som passar både små och stora badrum.

b
Trend 3, Monokromt. Foto: INR
b
Lekfullt och glatt med bas i skandinavisk design Foto: INR
b
Modern 70-talsstil Foto: INR