Anga - experimentell smält marmor

Möbler från Anga. Foto: Anga

Under de senaste två åren har Future On Stage, Maison&Objets plattform för att lyfta fram franska och internationella talanger, belönat enastående unga företag. Dessa företag, etablerade inom de senaste tre åren och verksamma inom design-, inrednings- och livsstilssektorerna, har blivit erkända för att sätta tonen inom innovation, affärer och kreativitet.

Vid varje mässa ges tre utomordentligt kreativa unga företag en utställningsplats, ökad synlighet och stöd från marknadsexperter. Tre unga företag med framåtblickande tillvägagångssätt valdes ut av juryn och Anga var ett av de utvalda företagen.

Anga grundades i Frankrike 2020 av Alexandre Alimi och Valentine d'Harcourt. Alimi började experimentera med att smälta fin plast i sitt kök och skapade ett miljövänligt material som beskrivs som "marmor". De erbjuder det i exklusiva paneler för bänkskivor, skåp eller ytor och planerar att erbjuda det som kontorsmöbler med Moore design. Detta kommer att vara deras nyhet för Future On Stage-paviljongen!

b
Ytan är tillverkad av återvunnen plast. Foto: Anga

Alexandre Alimi, liksom alla andra, stötte en gång på plastavfall. Men till skillnad från resten av oss, fick studenten på Strate Design idén att först använda det som en råvara i sina designer och sedan, i samarbete med ESSEC-studenten Valentine d'Harcourt, omvandla det till byggpaneler.

"Genom att använda köksugnen för att smälta fin plast, en lågtoxisk material som sällan återvinns, kom Alexandre på receptet för ett revolutionerande material som beskrivs som miljövänlig marmor. Vi erbjuder det i exklusiva paneler för arbetsytor, skåp eller ytor (för kontor, för badrum) och vi kommer även att erbjuda det i form av kontorsmöbler med Moore design. Det kommer att vara vår nyhet för Future On Stage-paviljongen!" Valentine d'Harcourt, medgrundare av Anga.

b
Alexandre Alimi och Valentine d'Harcourt. Foto: Anga
b
Bord av Angas miljövänliga marmor Foto: Anga