Atmosfär och hotellkänsla ska locka i nytt koncept

Bistro Victor har en internationell atmosfär inspirerad av filmskaparen Victor Sjöström. Fotograf: Emil Fagander/Humlegården.

Humlegården Fastigheter öppnar nu det nya flaggskeppet Origo, beläget mellan Sundbyberg och Solna. Origo sätter en ny standard för flexibla kontor som integrerar produktivitet, inspiration och trivsel. Här erbjuds närhet till kommunikationer och en mångsidig mat- och dryckesupplevelse genom Bistro Victor och Origo Top Bar.

Med en yta på 18 000 kvm rymmer lokalen upp till 1 800 arbetsplatser och designade miljöer för möten, konferenser, träning, gröna terrasser och en bemannad reception. Målet är att platsen ska bli en central punkt i området genom att kombinera kontor, mötesplatser, service och mat/dryck. Inflyttningen har redan påbörjats med hyresgäster som Sandvik, Crayon, Aura Lights och Bistro Victor.

b
Den gemensamma arbetsplatsen Open Workspace. Foto: Emil Fagander/Humlegården
b
Meeting Lounge. Foto: Emil Fagander/Humlegården

 

b
Suite.  Foto: Emil Fagander/Humlegården

Grundidén med Origo är att det ska kännas inspirerande att komma till jobbet. En attraktiv plats, där man kan prestera både enskilt och tillsammans med kollegorna. Flexibilitet och att kunna nyttja resurser effektivt är en central fråga idag, varför vi satsat stort på just de gemensamma ytorna och funktionerna i Origo, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef Humlegården

White Arkitekter har designat en byggnad där kontorsmiljö möter hotellkänsla genom gedigna materialval, stora ljusinsläpp och modern teknik. Spik Studios, kända för destinationer som Steam Hotel och Jacy’z Hotel, har skapat gestaltningen och interiören på entréplanet. Inspirerad av hotellvärlden har Origo skapats med fokus på välkomnande atmosfär och detaljer i gemensamma ytor på entréplanet, där allt från interiör och material till växtlighet, musik och dofter är noggrant valda för besökarens trivsel.

"Origo är både en destination och en modern arbetsplats där vi tillsammans med Humlegården har skapat inspirerande koncept och miljöer. Behovet hos företag och anställda ser annorlunda ut idag med större krav på effektivitet, flexibilitet och inspirerande arbetsmiljöer. Mycket inspiration kommer från våra hospitalityprojekt, där gästerna ska kunna mötas och arbeta i olika former: formella, kreativa, lekfulla och mysiga. Målet är att man ska vilja hänga ofta och mycket här under arbetstid och även efter, säger Daniel Berg Stocks", Vd Spik Studios.

 

Här finns mötes- och konferensrum med lounge och avkopplingsområde, samt en takterrass med grönska och Origo Top Bar. Andra områden för arbete  och möten är Origo Cinema och Origo Suites. Här finns också ett fullt utrustat gym. 

Bistro Victor har en internationell atmosfär inspirerad av filmskaparen Victor Sjöström.

Origo Top Bar erbjuder signaturcocktails och smårätter med en fantastisk utsikt. Origo Café, reception och lobby serverar kaffe, sötsaker, frukost, och lättare rätter. Room Service finns för möten och catering, samt färdiga middagskassar på kvällen. 

b
Origo Top Bar Foto: Emil Fagander/Humlegården

 

b
Detaljbild Foto: Emil Fagander/Humlegården
b
Visionsbild orangeri. Bild: White Arkitekter/Humlegården