Ett samspel av grönska, varierande marknivåer och långa siktlinjer

Parkvillans centrala uteplats ger luft, ljus och utrymme. Foto: Tim Van de Velde

Genom att skräddarsy utformningen integrerade i29 architects den öppna parkvillan med den naturliga omgivningen, den varierande terrängen och de omgivande vyerna. Villans fem sammanlänkade volymer skapar en varierad extern estetik från alla vinklar.

Parkvillans uppdelade bottenvåning skapar ett sammanhängande interiört utrymme och bryter mot den kompakta exteriören. Tack vare den centrala uteplatsen främjas sammanhållningen och gränsen mellan inomhus och utomhus suddas ut. Uteplatsen tillför även en känsla ljus, luft och rymd till hela bottenvåningen.

b
Integreringen av en central uteplats förbättrar sammanhållningen i hela bottenvåningens layout. Foto: Tim Van de Velde
b
Takens variation i höjd och ytbehandling markerar olika områden och funktioner i huset. Foto: Tim Van de Velde
b
Det öppna taken i vardagsrummet, vardagsrummet på bottenvåningen och sovrummen på övervåningen är av granträ. Foto: Tim Van de Velde
b
Villan har fem sammankopplade volymer Foto: Tim Van de Velde

Villans fem sammanlänkade volymer skapar en varierad extern estetik från alla vinklar. En konsekvent minimalistisk detaljering förstärks struktur och det skulpturala. Trädgårdsdesignen kompletterar det utformade utomhusutrymmet och skapar en harmonisk samverkan mellan arkitektur, interiör och landskap.

Material som oljade ekpaneler och naturlig sten används genomgående för att skapa en enhetlig känsla. Dessutom användes olika träslag för att ge olika atmosfärer i olika utrymmen.

I badrum kombineras vitmålade öppna tak med ljusa ekskåp för att skapa en ljus och luftig känsla. Samtidigt användes granträ för att skapa varma och inbjudande atmosfärer i andra delar av huset. För att ge varje utrymme sin unika karaktär används vi olika taklösningar, från öppna till stängda, beroende på användningsområde.

b
Toaletten i entrén är av i tegel med lime wash finish. Foto: Tim Van de Velde
b
I badrummet är taken vitmålade och kombineras med ljusa ekskåp. Foto: Tim Van de Velde

 

b
Arkitektur och inredning: i29 architects Foto: Tim Van de Velde

 

b
Parkvillans entré. Foto: Tim Van de Velde