Patricia Urquiolas Gruuve - social labyrint i 70-tals anda

Patricia Urquiolas Gruuve. Foto: Moroso

Gruuve är det nya soffsystemet designat av Patricia Urquiola. Den är en utveckling av de fristående sittplatserna från Lowseat-systemet som konstruerades för Moroso år 2000.

Designen av denna nya version blir mer robust, med avrundade profiler som når ner till golvet. Gruuve fångar 1970-talets anda och en samtida twist åt den icke-konformistiska idén om en soffa som kan monteras efter behov.

Genom att använda de organiska, följsamma linjerna hos de fyra modulerna är tanken att skapa en dynamisk atmosfär. Framåt finns en labyrint av sittplatser för en mer formell känsla, medan baksidan erbjuder en mer avslappnad atmosfär som uppmuntrar till samtal och interaktion.

Gruuve finns även tillgänglig i ett specialtryckt tyg med grafik designad av Patricia Urquiola. 

b
Soffsystemet en utveckling av de fristående sittplatserna från Lowseat-systemet. Foto: Moroso

 

b
Gruuve är tänkt att förvandla vardagsrummet till en gästvänlig labyrint. Foto: Moroso

 

b
Två av systemets fyra moduler. Foto: Moroso
b
Soffans möbeltyg finns i en specialtryckt tygvariant med grafiska mönster skapade av Patricia Urquiola. Foto: Moroso

Patricia Urquiola föddes i Oviedo, Spanien, och bor och arbetar i Milano. Hon studerade arkitektur vid Tekniska universitetet i Madrid och Polytekniska universitetet i Milano, där hon tog examen 1989 under Achille Castiglioni. Hon var assistent till Achille Castiglioni, arbetade med Vico Magistretti och var även chef för design på Lissoni Associati. År 2001 öppnade hon sitt eget studio och arbetar inom produkt design, interiör och arkitektur.

b
Patricia Urquiola. Foto: Moroso