Gianfranco Ferré Homes 2024-års kollektion på Salone del Mobile

Soffan Haaga. Foto: Gianfranco Ferré Home

Gianfranco Ferré Home presenterade sin nya kollektion för 2024 vid Salone del Mobile. Denna kollektion fokuserar på kontraster och utforskar hur motsatta koncept kan samexistera harmoniskt. Den industriella estetik som är karakteristisk för varumärket kombineras med organiska former och mjuka textilier för att skapa en djupare och mer inbjudande atmosfär.

En central del i kollektionen är Haaga-soffan, som med sina samtida linjer och metalldetaljer i Black Chrome ger ett nytt perspektiv på det vintage-inspirerade capitonné. Soffan är klädd i tyger och läder från kollektionen.

Islington-chaise speglar den vintage- och industriella stilen från Gianfranco Ferré Home, förädlad med kromade profiler och en mjuk och skulptural design.

b
Islington och Brygge Foto: Gianfranco Ferré Home 

Brygge-fåtöljen har en form som påminner om en hand som är redo att omfamna. Den har en stil som passar i miljöer med industriell design.

Kamppi är en sittmöbel med en tydlig 'S'-form på kuddarna, som är omgivna av en metallram. Den har en retrostil och ett annorlunda utseende.

b
Fåtöljen Brygge. Foto: Gianfranco Ferré Home 
b
Islington med kromad profil. Foto: Gianfranco Ferré Home 
b
Soffan Haaga i förgrunden. Foto: Gianfranco Ferré Home 
b
Fåtöljen Kamppi. Foto: Gianfranco Ferré Home 
b
Detaljbild - Kamppi.  Foto: Gianfranco Ferré Home