Philippe Starcks futuristiska Her Highest Highness

HHH Liberty. Foto: Kartell

Philippe Starck presenterar den nya stolen H.H.H. - Her Highest Highness, som erbjuder en ny form av sittande med tydlig grafisk påverkan.

Stolen är tillverkad i polykarbonat 2.0 och finns i ytbehandlingar som återvunnet läder och miljövänliga texturer. Färgalternativen inkluderar svart, tan, vitt, burgundy och blått.

x Liberty-utgåvan av H.H.H. är klädd i sex olika Liberty-tyger med blommönster baserade på historiska engelska designer. Fem nya färger har valts specifikt för Kartell, och stolsbenen finns i kontrasterande färger för att framhäva designen.

b
Kartell introducerar den nya "graphic impression"-tryckprocessen, som skapar blommiga och geometriska mönster i varierande färger. Foto: Kartell
b
Stolen tillverkas i polykarbonat 2.0 och finns i färger som svart, tan, vitt, burgundy och blått. Foto: Kartell

Företaget introducerar även en ny industriell tryckprocess kallad "graphic impression", som används för att skapa blommiga och geometriska mönster i olika färgversioner. Denna metod är en ny variant av Liberty-tryck och kompletterar deras övriga kollektioner.

Dessa och andra nya kollektioner visades på Salone del Mobile 2024, med temat Kartell Milano Urban Horizons vilken fokuserade på Milanos urbana och arkitektoniska essens. Utställningen innehöll ikoniska monument och byggnader från staden, presenterade genom grafiska ytor som skapade en futuristisk stadsbild. Dessa arkitektoniska element fungerade som bakgrund för att visa upp de nya kollektionerna.

b
Philippe Starcks nya stol H.H.H. - Her Highest Highness. Foto: Kartell
b
I samarbetet mellan Kartell och Liberty finns H.H.H. i sex blommönstrade tyger från historiska engelska designer. Foto: Kartell
b
Fem exklusiva färger och kontrasterande stolsben är tänkt att lyfta fram designen. Foto: Kartell