Unga Designers på Paris Design Week

Léo Nunes Almeida och Dario Erkelens. Foto: Paris Design Week

En av de mest framträdande platserna under höstens Paris Design Week är mötesplatsen Espace Commines. Där samlas unga talanger i år genom en urvalsprocess ledd av Thibault Huguet och Jean-Baptiste Anotin från kollektivet Meet Met Met.

Huguet och Anotin, som tidigare ställt ut sida vid sida vid Paris Design Week Factory, har samarbetat i tre år och nu överlämnar stafettpinnen genom att välja ut framtidens designstjärnor. Temat för årets utställning är "Terra Cosmos", vilket speglar deras intresse för samlarobjekt och ny design.

Espace Commines är även värd för en rad konferenser och workshops organiserade av Formae magazine, en publikation som specialiserar sig på design och arkitektur. Workshopsen är inriktade på fyra inspirationskällor: vatten, jord, luft och eld. Formae magazine anordnar också konferenser som utforskar nya designmetoder, inklusive självproduktion, materialval, lokala praxis, nya former av skönhet och nya dynamiker inom designfältet.

b
Waiting For Ideas Foto: Paris Design Week
b
Vincent Decat Foto: Paris Design Week

Paris Design Week Factory är en viktig plattform för unga designers som nyligen har avslutat sina studier och etablerar sina egna varumärken. För många av dessa unga talanger är det första gången de möter både allmänheten och branschproffs. Designveckan fungerar som en startpunkt för deras karriärer, där framtida stjärnor och morgondagens trender identifieras.

I år kommer de unga designerna från en rad olika länder, däribland Frankrike, Saudiarabien, Spanien, Eswatini, Sydkorea, Kina, Indonesien och Schweiz. Detta internationella perspektiv bidrar till mångfalden av idéer och stilar som presenteras under evenemanget.

En särskild utställning under Paris Design Week Factory är Pierre Charriés resultat från sin residency i Indonesien, som har stödts av CushCush Gallery i Bali och Institut Français. Charriés verk representerar en kombination av internationella influenser och lokal tradition.

Som en del av festivalen presenterar Le Monde en unik samling av åttio läslampor designade av Studio 5.5 och tillverkade av Tetra Pak. Varje lampa är en replik av en historisk framsida från tidningen, publicerad mellan 1944 och 2023. Denna kollektion är ett exempel på hur design kan förena estetik med historiska referenser och återvunna material.

b
Lidwine Rupp Gallery och Atelier 26 Foto: Paris Design Week
b
DDD Collective Foto: Paris Design Week
b
Laetitia Perrin Studio Foto: Paris Design Week