Thye Villa vid Aarhus bukt får nytt liv

Thye Villa. Foto: Birgitta Wolfgang

Thye Villa, belägen vid Aarhus Bukt i Danmark, ursprungligen designad av Friis & Moltke 1969, har nyligen genomgått en betydande renovering. Villans layout har dessutom uppdaterats med hjälp av Baks Arkitekter.

Köket, som tidigare var separat, har nu flyttats till det gamla vardagsrummet och blivit husets nya mittpunkt med utsikt över vattnet. Flytten av köket har skapat en naturlig samlingspunkt i huset. Den nya layouten integrerar kök, matsal och angränsande rum och husets stora fönster mot stranden och terrassen bidrar till en ljusare och öppnare känsla.

b
Villan designades av Friis & Moltke 1969. Foto: Birgitta Wolfgang
b
Köket har nu blivit husets nya mittpunkt. Foto: Birgitta Wolfgang
b
Matplats med utsikt över vattnet. Foto: Birgitta Wolfgang
b
Ny planlösning som integrerar kök, matsal och angränsande rum. Foto: Birgitta Wolfgang

Villaägaren, inspirerad av Poul Kjærholms design, har valt Garde Hvalsøes Minimal-kök. Det minimalistiska köket passar väl in i husets övergripande arkitektur och ger en känsla av att alltid ha varit en del av villan.

Funktionella Lösningar

I köket matchar bänkskivan den italienska stenen på Kjærholms matbord. Ekvalet för köket återspeglar träslaget som används i villans dörrar och skåp, vilket skapar en enhetlig design. Garde Hvalsøes höga skåp i linoleum och specialdesignade soffbord i förzinkat stål bidrar till en sammanhållen helhet.

En specialdesignad dryckesstation i ek smälter in i väggen bredvid matplatsen. I hallen finns en sittplats i Sørensen-läder, designad av Garde Hvalsøe.

Skräddarsydd Förvaring

I sovrummet finns en fristående garderob och en garderob med skjutdörrar i rökt ek. Dessa erbjuder flexibla förvaringslösningar för ägarna.

b
Foto: Birgitta Wolfgang
b
Foto: Birgitta Wolfgang
b
Sovrummet. Foto: Birgitta Wolfgang
b
Sovrummet har en fristående garderob och en garderob med skjutdörrar i rökt ek, Foto: Birgitta Wolfgang