Ny kollektion i lin firar Pappelinas 25-årsjubileum

Lina släpps i ett begränsat antal exemplar. Foto: Pappelina

Pappelina har nyligen introducerat The Linen Collection i samband med sitt 25-årsjubileum. Denna nya kollektion innehåller mattor tillverkade av lin och en kombination av lin och PVC, vilket ger en blandning av linets mjuka egenskaper och PVC hållbarhet. Kollektionen återspeglar företagets intresse för nya material.

LINA – exklusiv upplaga

Företagets grundare, Lina Rickardsson, inspirerades av linet för 25 år sedan. Detta ledde till skapandet av Pappelinas första mattor. Kollektionen LINA är en hyllning till det ursprungliga materialet och består av mattor tillverkade helt i lin, med en enkel frans. Kollektionen lanseras i en begränsad upplaga om hundra exemplar och varje matta åtföljs av ett signerat kort från Lina Rickardsson.

b
Lina i 100 procent lin. Foto: Pappelina

EMM – Tradition möter innovation

EMM är en matta med grafiskt mönster och metalliska nyanser, som kombinerar traditionell vävning med moderna material. Mattan är resultatet av en ny vävteknik utvecklad av företagets vävmästare Kim och designer Lina Rickardsson. Tekniken skapar små upphöjda kvadrater som är tänkt att ge designen en dynamisk effekt. 

b
Mattan Emm har grafiska mönster och metalliska nyanser. Foto: Pappelina
b
Emm finns i sex färger och fyra storlekar. Foto: Pappelina

SAM – svenska landskap

SAM är en nytolkning av en av företagets ursprungliga mattor. Mattan är inspirerad av svenska landskap och har en färgpalett som återspeglar jordnära nyanser, vilket är tänkt att förmedla en naturnära känsla. Materialkombinationen är lin och PVC.

b
Mattan Sam. Foto: Pappelina
b
Sam tillverkas i tio olika färger. Foto: Pappelina