Trender, sagoskog och Great Gatsby på Formex augustimässa

Unika tema- och trendutställningar och nya typer av cafésamarbeten väntar besökarna. Foto: Sthlmsmässan

Mellan den 27 augusti öppnar Formex med trendutställningar, caféer och ny Design. Mässan är nordens ledande mässa för inredning och design och hålls för sextonde gången på Stockholmsmässan.

Mässan bjuder på föreläsningar, workshops och designutställningar. Besökarna kan förvänta sig en rad innovativa teman och samarbeten, med bidrag från Anna Starrén, Hilke Collection, Silk-ka Flowers och Jan Rundgren.

Formex samlar nationella och internationella aktörer två gånger per år för att nätverka och upptäcka branschnyheter. Vid entrén möts besökarna av Anna Starréns utställning "The Shop in the Forest – A Nordic Fairy Tale", som skildrar en fantasifull butiksinspiration baserad på utställarnas egna produkter.

– Nu fokuserar vi på att skapa en superstark augustimässa fylld med inspiration, trender, kunskapshöjande workshops, spännande föreläsare och tongivande utställningar. När besökarna kommer in i mässhallarna från augustihettan kommer de att omslutas av vackra och fantasifulla höst- och vintermiljöer som de kan hämta inspiration från när de skapar egna mötesplatser i sina butiker, säger Sonja Björk Ebert, projektledare.

b
Anna Starrén. Foto: Sthlmsmässan
b
Jan Rundgren. Foto: Sthlmsmässan

Giovanna Hilke presenterar ett café, Hilke Café, som skapar en sagolik atmosfär på över 200 kvadratmeter. Hilke Collection har även lanserat en ny produktlinje i samarbete med Moomin Characters, inspirerad av Tove Janssons första muminbok, "Småtrollen och den stora översvämningen". Produkterna syftar till att återspegla bokens budskap genom detaljerade designval.

– Det känns roligt att få möjlighet att visa vår bredd och kreativitet som varumärke samt vårt nya samarbete. Vi vill skapa en miljö som inspireras av skogarna i Mumindalen, men med vår twist. Idén är att man ska samlas, avnjuta en god lunch och kunna känna ett lugn, säger Giovanna Hilke.

The Garden Café

Silk-ka Flowers, kända för sina sidenblommor, står bakom The Garden Café, inspirerat av 1920-talets The Great Gatsby. Caféet visar hur konstgjorda blommor har utvecklats till eleganta inredningsdetaljer som kompletterar levande växter.

Trendutställning

Mässan presenterar även tre trender för hösten 2024 i samarbete med Jan Rundgren: "Fiery Flirting", "Keep Calm and Carry On" och "Sense of Symbiosis". Dessa trender speglar ett sökande efter trygghet och ro, med en förhoppning om en stabilare värld. Trendutställningen och en tryckt trendguide kommer att finnas på plats för att guida besökarna genom säsongens inredningsinspirationer.

– De tre trenderna handlar om hur vi söker trygghet, ro och tröst – och därmed en förhoppning. En förhoppning om att hösten kommer med en mer stabil och säker värld, säger Sonja Björk Ebert, projektledare Formex.

b
"Keep Calm and Carry On" Foto: Olivia Jeczmyk
b
"Fiery Flirting" Foto: Olivia Jeczmyk
b
"Sense of Symbiosis" Foto: Olivia Jeczmyk