Ny projektledare för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week

Daniel Heckscher, projektledare för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Fotograf Angelica Liljenroth.

Daniel Heckscher har utsetts till ny projektledare för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Heckscher har en bakgrund inom design och ledarskap och ansluter sig till evenemangen med ambitionen att stärka deras ställning som ledande plattformar för design i Skandinavien.

Daniel Heckscher har en bakgrund som designer och inredningsarkitekt, och har tidigare varit partner i Note Design Studio. Hans erfarenhet inom designområdet och hans internationella renommé förväntas bidra till evenemangens utveckling.

– Jag är väldigt glad över att ta över rollen och bygga vidare på det arbete som Hanna Nova Beatrice, tidigare projektledare, har påbörjat. Hennes vision har gett nytt liv åt Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week. Dessa evenemang är centrala för den skandinaviska designscenen, och jag ser fram emot att arbeta nära med teamet, utställarna och hela designbranschen för att skapa ännu mer betydelsefulla och inspirerande upplevelser. Jag går helt orädd in i nya världar och utmaningar, och tar alltid i från tårna när jag sätter nya visioner och kreativa koncept, säger Daniel Heckscher.

Under Heckscher kommer framtida upplagor av evenemangen att fokusera på kurering och kulturellt engagemang. Mässan 2025 kommer att präglas av den internationellt kända designern Faye Toogood, som är utsedd till årets Guest of Honour. Toogood, känd för sin mångfacetterade designapproach, förväntas ge mässan en unik prägel.

– Vi är övertygade om att Daniel Heckscher kommer att tillföra både strategisk insikt och innovation till våra evenemang. Hans expertis och vision kommer att vara ovärderliga i strävan efter att säkerställa att Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week förblir ledande plattformar för designbranschen, säger Chicie Lindgren, affärsområdeschef för Stockholm Design Events.

b
Daniel Heckscher har en stor erfarenhet från designvärlden. Som designer, inredningsarkitekt och tidigare partner i Note Design Studio, har han haft en avgörande roll i designstudions framgång och har gjort sig känd för en internationell publik. Fotograf Angelica Liljenroth.