Nya stubbiga Max på Design Malmö

Blå Stations nya Max. Foto: Blå Station

Blå Station introducerar fåtöljen Max, som är en vidareutveckling av Johan Ansanders tidigare modell, Maximus från 2021. Den nya fåtöljen ersätter den tidigare massiv ask-konstruktionen med ett nytt designkoncept.

Max har en grafisk stil med korta och ovalt formade ben. Fåtöljen är tänkt att vara en vidareutveckling av Maximus, med förbättrad komfort och en anpassad design.

– Grundkonceptet är detsamma, den stora skillnaden är att Max är mjuk och lite mer voluminös. Trots att Max ser större ut än Maximus, så är fotavtrycket detsamma, säger formgivaren Johan Ansander.

Den nya modellen är utrustad med tydliga sömmar.

 Sömmen blir en del av möbeln och tecknar formen i de här rätt svulstiga volymerna på ett trevligt sätt, fortsätter Johan Ansander.

– Jag tror på att gestalta och skulptera material så att de får en antydan till karaktär, och visst, kanske är det så att möblerna blir nästan levande med en egen identitet. 

Design Malmö
Det svenska möbelföretaget Blå Station är ett av flera designföretag i Malmö som den 29 augusti öppnar dörrarna och bjuder in till en visning av sina senaste nyheter. Under dagen får besökarna möjlighet att upptäcka utställningar, mingla och förhoppningsvis hämta inspiration från möbler och annan inredning. Förutom Blå Station deltar även exempelvis Lammhults, Kasthall, Ateljé Lyktan, Wästberg, Artek och Vitra i evenemanget.

Efter Malmö väntar nästa designstopp i Göteborg den 2 september, följt av Oslo den 5–6 september och slutligen Köln den 22–25 oktober.

b
En fåtölj med tydlig grafisk profil. Foto: Blå Station

 

b
Istället för massiv ask bjuds nu en sittkomfort i en stoppmöbel. Foto: Blå Station
b
Max med design av Johan Ansander Foto: Blå Station