Albamatilde vinner "Best in Show" på Formex Design Talents

Albamatilde prisas. Foto: Angelica Liljenroth

Formex Design Talents har presenterat vinnaren av den prestigefyllda utmärkelsen "Best in Show". För sjätte gången har en ny och lovande designer utsetts, och årets pris går till Albamatilde.

Albamatilde, vars design präglas av livfulla mönster och innovativ textilkonst, fick erkännande för sina tuftade verk. Juryn imponerades av de blomstrande mönstren som är inspirerade av 1960-talets målningar från hennes mormor och farmor.

– Att vinna 'Best in Show' är en stor ära för mig. Min designresa har alltid handlat om att hitta balansen mellan konst och funktionalitet, och jag är oerhört tacksam för möjligheten att visa upp mitt arbete för en bredare publik. Denna utmärkelse motiverar mig att fortsätta utforska och utmana gränserna för vad som är möjligt inom mönster- och textildesign, säger Alba Matilde Caruso, grundare av Albamatilde.

b
I Albamatildes konstverk visas blomstrande mönster som inspirerats av hennes mormors och farmors målningar från 1960-talet.. Foto: Angelica Liljenroth
b
Albamatilde gjorde ett starkt intryck på årets jury med sina tuftade konstverk. Foto: Sthlmsmässan

Motivering
Med en stark förankring i naturens skönhet och en passion för starka färger, har hon skapat konstverk som inte bara förgyller rummet utan också fångar essensen av tradition och samtida uttryck. Hon har skickligt utforskat och kombinerat tekniker som tuftning och print i sina verk. Designen är ett resultat av familjens kreativa arv med inspiration från mormors 1960-talsmålningar, vilket ger en nostalgisk men samtidigt modern känsla. Med sitt noggranna öga för detaljer och en kärlek till levande färger, har hon skapat en unik kollektion som förenar tidsåldrar. Vi ser fram emot att följa hennes fortsatta resa och konstnärliga bidrag i textilvärlden.

Alba Matilde Caruso har en kandidatexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås och har länge varit intresserad av blomsterdesign och färgarbete. Hennes förmåga att förena traditionella tekniker med modern estetik bidrar till hennes unika ställning inom designvärlden.