Clarion Hotel Karlatornet öppnar dörrarna

Clarion Hotel och Karlatornet på Lindholmen. Foto: Clarion Hotel

I början av september fick Göteborg ett nytt tillskott i stadens skyline. Det nyöppnade Clarion Hotel ligger bredvid Karlatornet och är Nordeuropas högsta byggnad. Hotellet har trehundra rum, inklusive Sveriges högst belägna hotellrum på våning 58. Designen av hotellet förenar moderna element med historiska detaljer.

Hotellets interiör speglar en samtida skandinavisk design med tydliga inslag från 1960-talet. Inredningsarkitekten har hämtat inspiration från den tid då skyskrapor symboliserade teknologiska och arkitektoniska framsteg. Hotellets entré präglas av en blandning av material som stål och skinn, vilket är tänkt att skapa en kontrast mellan hårt och mjukt. I hotellets lobby finns en stor eldstad och en centralt placerad bar, kallad Living Room, som hotellet hoppas kommer att fungera som en naturlig samlingspunkt för både hotellgäster och andra besökare.

b
Hotellet har inretts med en blandning av moderna och historiskt inspirerade designval. I bild - hotellentrén. Foto: Clairon
b
Receptionen. Foto: Clairon

Rummen på hotellet följer en färgpalett av varmt grått och rostigt orange, som kompletteras av grönt kakel i badrummen. Många av detaljerna, inklusive specialritade lampor, är inspirerade av Karlatornets unika siluett. På våning 58 finns mötesrum och exklusiva sviter med panoramautsikt över Göteborg, vilket ska locka både privatpersoner och företag som söker en mötesplats med utsikt. Hotellet har även totalt femton ljusa och moderna konferensrum, alla utrustade med den senaste tekniken med plats för upp till 400 gäster. 

Hotellets spaavdelning, Elements Spa, är öppen för både hotellgäster och allmänheten. Här finns olika behandlingar för ansikte och kropp, samt tillgång till bastu och en loungepool. Spaets utformning är tänkt att ge besökarna en paus från vardagen och en möjlighet att njuta av en stunds avkoppling i en modern miljö.

På entréplan finner man restaurang NÒR, där nordisk mat möter europeiska smaker. Restaurangen är en del av en kedja som redan finns på flera hotell i Norden, men detta är den första etableringen i Göteborg. Konceptet är tänkt att ge en levande och stimmig atmosfär där hotellgäster kan möta lokalbefolkningen över en måltid.

b
Inredningsarkitekten har inspirerats av skyskrapans guldålder, en tid då skyskrapor symboliserade arkitektoniska framsteg och modernitet. På bilden syns hotellets vardagsrum. Foto: Clairon 
b
Lobbyn och baren. Foto: Clarion
b
Restaurang NÒR på entréplan. Foto: Clairon
b
Hotellrummen är inredda i grått och en rostig orange färgton. Foto: Clairon
b
Inredningen inkluderar egenritade lampor och andra inredningsdetaljer som är designat efter Karlatornets siluett. Foto: Clarion

 

b
Hotellet är sammanbyggt med Karlatornet och på plan 58 finns Sveriges högst belägna hotellrum. Foto: Clairon