Ny hållbar mattkollektion -Ogeborg + Ferreira de Sá

Patium Collection Milos, design Ferreira de Sá foto Ogeborg

Ogeborg lanserar, i samarbete med Ferreira de Sá, nya mattkollektioner 

De nya kollektionerna tillverkas i Portugal och består av både handtuftade och vävda mattor, i bambu, polyolefin och ull.

 

 

Patium Collection skapades som en förlängning av vardagsrummet och är designad för att fungera både inomhus och utomhus, under tak. Mattorna, som är handtuftade i polyolefin, är lämpliga för både privata hem, hotell, butiker och kontor.

Attenuate Collection är en handtuftad kollektion mattor som tillverkas med garn av allra högsta kvalitet; i bambu, viskos och fint bearbetad tunntrådig ull. Mattorna har olika strukturer och mönster där kulörerna tonas över i varandra.

Attenuate Collection, Rocktail Cranberry                                                Attenuate Collection, Rocktal Seabreeze

Bamboo Texture Experience är en exklusiv kollektion bambumattor som kännetecknas av variationsrika texturer, i en färgskala som sträcker sig från mjuka till de mest levande färgerna. En hantverksmässig detaljrikedom betonas av eleganta, enkelstrukturerade partier med vackra textureffekter, mönster, sammanflätade linjer och ränder.

Bamboo Texture Experience, Pure Bamboo Powder

Ogeborg arbetar med långsiktigt hållbara textila mattor och golv, med hållbar certifierad produktion som ger minsta möjliga miljöpåverkan.

Om Ogeborg
Tidlösa mattor i hållbara material, noggrant utvalda garner, skickligt hantverk, etablerade designers, en ambition att arbeta för minsta möjliga klimatavtryck och ett företag med lång familjetradition.

Sedan 20 år är Helene Ogeborg VD för mattföretaget som grundades 1963 av hennes pappa Paul Ogeborg, och som hennes mamma Gull-Britt Ogeborg snart också involverades i. De första åren drevs Ogeborg hemma från köksbordet, och under Helenes och hennes brors Jans uppväxt var hela familjen engagerad. Inriktningen var mattor av hög kvalitet för privat och offentlig miljö, och när Jan Ogeborg blev VD under 1990-talet tillförde han ett för tiden modernt och nytänkande fokus på miljö. Ett viktigt beslut var att verka i Europa för att säkra bra arbetsvillkor, giftfri tillverkning och minskade transportavtryck.

När Helene Ogeborg tog över stafettpinnen 2003 var hög kvalitet och hållbarhet fortsatt en självklarhet, och till det har hon med sin känsla för det uttrycksfulla adderat en stark designinriktning. I det ingår samarbeten med formgivare som Axel Bjurström, Claesson Koivisto Rune, Josefin Tolstoy, Sundling Kickén, Alexander Lervik, Tekla Evelina Severin, Luca Nichetto och Note Design Studio.

I sortimentet finns förutom handtuftade och handvävda mattor alla typer av textila golv samt läder, kork och quartzsten. Genom åren har Ogeborg fått flera designpriser och utmärkelser, bland andra ”German Design Award 2018”, ”Residence Stora Formpris 2019 – Årets Accessoar” och ”Plaza Interiörs Heders-pris 2022 – På golvet”.