Vedum satsar på Japandi

Japandi inspirerat kök Foto: Vedum Kök & Bad

Skandinavisk design och japansk minimalism i Vedums nya köksmiljö Maja Mörkgrå

Japandi är inredningsstilen som återkommer i fler svenska hem. Stilen förenar funktionell, skandinavisk design med japansk minimalism och känns igen av raka linjer, naturnära material och minimalism. Det här har Vedum Kök & Bad tagit fasta på när de lanserar sin nya sobra köksmiljö med den släta luckan Maja i mörkgrå.

Den nya köksmiljön är enkel men ombonad med sina raka linjer, stora arbetsytor och praktiska funktionsvägg. Den nya mörkgrå kulören skapar en diskret och elegant grund tillsammans med den nya bänkskivan och stänkskyddet Clamshell i kompositsten. Genom praktisk förvaring, en gedigen köksö och ljusa ekgolv binds miljön samman och skapar ett kök som andas elegans, omsorg och tidlöshet.

– Japandi bygger på funktionalitet, enkelhet och omsorg. Det har vi inspirerats av när vi tagit fram vår nya köksmiljö Maja Mörkgrå. Det är avskalat men ombonat på ett sätt som jag är väldigt förtjust i. Vi har lyckats skapa ett kök som trots en traditionell planlösning både är sobert och elegant, säger Jenny Andersson, designansvarig på Vedum Kök & Bad.

För den som vill skapa ett Japandi-inspirerat kök harJenny tre tips:

  1. Tänk avskalat och enkelt. Kvalitet framför kvantitet. Låt några utvalda saker stå framme, gärna vacker handgjord keramik eller en karaktäristisk skärbräda i gediget träslag.
     
  2. Använd svala, jordiga och naturnära material och kulörer på väggar och textilier. Det ska kännas luftigt och inbjudande trots enkelheten.
     
  3. Inkludera svarta accenter som handtag, belysning och blandare. Det hjälper till att förstärka och rama in miljön på ett effektfullt sätt.