Scherlin Forms nya Futurakollektion

Marc & Ulf Scherlin Fåtölj designad av Futura 2024 by Marc Scherlin foto Scherlin Form

Scherlin Form, med mer än 30 år av framgångsrik design och hantverk tar nu ett spännande kliv in i framtiden, med Marc Scherlin som ny Chief Design Director. FUTURA 2024, är den första kollektionen signerad Marc Scherlin, och består av en serie med sju unika objekt, som markerar starten på en ny era för Scherlin Form.

I kollektionen Futura 2024 ingår: fåtölj i rostfritt stål, soffbord samt glasunderlägg, grytunderlägg och bokstöd i rostfritt stål, kafébord, och pall. 

Grundaren Ulf Scherlin, som har lett Scherlin Form med stor passion och skicklighet, välkomnar nu nästa generation i företaget. Marc Scherlin, Ulfs son, tar över den kreativa ledningen och blir den drivande kraften bakom företagets fortsatta utveckling. Scherlin Forms mål är nu att ta sikte på en ny epok, där tradition möter innovation och framtidens formgivning tar form. Marcs design kännetecknas av en kombination av metall, trä och återvunna material, där fokus är att ha kul och våga vara lite mer. 

 

 

 

"Jag inspireras av space-age-eran och extravagant 60- & 70-tal, med starka kontraster och mjuka former, men för FUTURA 2024 har jag nosat lite på 80-talet; med mycket glammig metall och starka färger. Jag har också inspirerats av sättet som de italienska formgivarna vågar ta ut svängarna i kontrast till den typiska skandinaviska designen. Den här kollektionen blev en synergi mellan de båda", säger Marc Scherlin, Chief Design Director, Scherlin Form. 

"Scherlin Form tar ett steg mot framtiden genom att med Marcs nytänkande former komplettera min tidigare formgivning”, säger Ulf Scherlin, grundare och vd Scherlin Form. 

En ny tid tar vid, men Scherlin Form lovar att fortsätta producera högkvalitativa objekt på samma sätt som de gjort i över 30 år. Samtliga produkter i kollektionen FUTURA 2024 tillverkas i Sverige, huvudsakligen i Småland.

 

 

 

Fåtölj Italo Disco i borstat rostfritt stål
 

 

 

Soffbord Duetto 
Massiv plywood med svart laminatskiva, underrede i stål med kromliknande lack

 

 

 

Glasunderlägg Amoeba i borstat rostfritt stål, finns  i set om 4 delar
 

Grytunderlägg Amoeba i borstat rostfritt stål
 

 

 

Bokstöd Amoeba i borstat rostfritt stål
 

 

 

Kafébord Lido i färgen Grön 
100% återvunnen plats från Polygood, underrede i stål med kromliknande lack