Kollektionen Picnic är 100% återvunnen

Sunny, den koordinerande enfärgade looken i kollektionen, är tillverkad av 100 % återvunnen polypropen från konsumentavfall och har en raffinerad men ändå diskret struktur. Även om de främst kännetecknas av solida nyanser, har ett kurerat urval intrikata vävar av kontrasterande toner, som "Peppermint Tea" och "Strawberry Field", som hyllar den strålande lockelsen i Sveriges soldränkta landskap och fångar den livliga atmosfären i en pittoresk picknickmiljö.

Kollektionen Picnic är designad av Tekla Evelina Severin, känd som "Teklan", är en känd svensk kolorist och designer som hyllas för sin distinkta användning av färgblock och varma, slående inredningar.

Tyget Sunny.
den koordinerande enfärgade looken i kollektionen, är tillverkad av 100 % återvunnen polypropen från konsumentavfall och har en raffinerad men ändå diskret struktur. Även om de främst kännetecknas av solida nyanser, har ett kurerat urval intrikata vävar av kontrasterande toner, som "Peppermint Tea" och "Strawberry Field", som hyllar den strålande lockelsen i Sveriges soldränkta landskap och fångar den livliga atmosfären i en pittoresk picknickmiljö.

Den här fibern är tillverkad av 100 % återvunnen polypropen som kommer från avfall före konsumentledet, använder inget vatten under produktionen och har ett 40 % lägre koldioxidavtryck jämfört med nytt polypropylengarn.

Egenskaper som förväntas av en utomhuskvalitet, inklusive god färgbeständighet mot ljus, klor och saltvatten, samt att den är vatten-, olje-, smuts- och mögelbeständig och andningsbar.
Picnic -kollektionen är Oeko-Tex-certifierad, vilket innebär att tyget är fritt från skadliga kemikalier.