Beslag Design firar 50-årsjubileum

Monica Förster som designat jubileumskollektionen Jubilee. Foto: Beslag Design

Beslag Design kombinerar funktion, design och kvalitet och har under ett halvt sekel skapat klassiska inredningsdetaljer för både privata hem och offentliga rum.
 
Sedan 1972 har Beslag Design levererat handtagen, knopparna, dörrhandtagen, tillbehören och belysningen för alla rum. Deras affärsidé är enkel – att utveckla och marknadsföra ett innovativt och efterfrågat sortiment av inredningsdetaljer. Flera av beslagen har under åren blivit populära klassiker.
 
Beslag Design, baserat i Båstad, är branschledande och har under åren byggt upp ett brett sortiment som består av exklusiva, stilrena och enkla beslag och inredningsdetaljer. När företaget startades 1972, var det ett litet familjeföretag med kontor i en lägenhet i Båstad. Idag har företaget ett kontor och lager på 3000 kvm med ca 40 anställda.
 
I samband med jubileumsåret lanserar Beslag Design under hösten 2022 en helt ny kollektion framtagen av Monica Förster. Jubileumskollektionen Jubilee tar avstamp i ett historiskt beslag men avsändaren är starkare och uttrycket ett eget. Designen är en hyllning som låter dåtid och framtid löpa samman och tolkas i produkterna. Den industriella känslan är både klassisk och samtida. En design som håller över tid.
 
”Ett brinnande intresse för design har från början genomsyrat hela verksamheten, från minsta knopp fram till idag. Våra 50 år på marknaden bevisar att vi är en stark producent och leverantör av designade inredningsprodukter. Vi ser fram emot utvecklingen och vår jubileumskollektion som vi lanserar i september”, säger Pär Winberg, VD på Beslag Design.