Obsidian Wood - ny svart träkulör från Superfront

Dörrar PLAIN / Handtag BAR / Obsidian Wood. Foto: Superfront

Superfront har utökat sin omtyckta Wood Collection med en ny svart träkulör – Obsidian Wood! Och nu släpper de rykande färskt bildmaterial av utvalda möbler i det nya utförandet.

"Det är något visst med kombinationen av just svart och trä. Du får det strama och eleganta från det svarta – samtidigt som ådringen och den taktila känslan i träet adderar både värme och en mjukhet som gör att det inte upplevs stelt" säger Mick Born.

bild
Luckor VERTICAL / Obsidian Wood. Foto: Superfront

Samtliga träluckor i Wood Collection tillverkas i askfanér som betsas för att uppnå de önskade kulörerna. Vid första lanseringen bestod Wood-paletten av tre naturliga trätoner samt tre kulörer hämtade från Superfronts lackade färgpalett. Men nu har kollektionen alltså kompetterats med ytterligare ett utförande som betsas helt svart.

Monica Born fortsätter: "Obsidian Wood lyfter fram den vackra ådringen och lystern som finns naturligt i askträet – men i en elegant, svart kostym. Resultatet påminner lite om bränt trä, ett material som återfinns inom arkitekturen i form av Japan-inspirerade husfasader – men jag får också mer poetiska associationer så som det böljande mönstret på vattenytan en nästintill becksvart natt."

bild
Foto: Superfront

Den nya svarta kulören går att få på träluckor i både slät och ribbad design, täcksidor, toppskivor, socklar samt trähandtaget Bar. Produkterna är anpassade för Ikeas stommar Bestå, Pax och Metod