Yteffektivt cityhotell kombinerar komfort och funktion

Kontorshuset omvandlades till hotell med yteffektiva lösningar för att välkomna så många gäster som möjligt. Rummen på Best Western and hotel är lite mindre än vanligt men med högsta kvalitet, komfort och funktion. 

Den 18:e januari i år slog Best Western and hotel upp portarna mitt i Stockholms city på Apelbergsgatan. Det tidigare kontorshuset är nu omvandlat till ett hotell med effektiva kvadratmetrar och exklusiv inredning.

Komfort och funktion

Byggnaden rymmer 5000 kvadrameter och med tanke på hyresnivån i Stockholm var det viktigt att få ut så många rum som möjligt. Ägarna bestämde sig för devisen ”fler men mindre och smartare” och planerade noga. Man valde att satsa ordentligt på inredningen. Fina och fräscha badrum, sköna sängar och praktiska skrivbord. Garderobsytan sparade man in på genom att bygga en klädpanel.  

– Vi var tvungna att tänka smart och hitta en kombination av komfort och funktion på liten yta, säger Jonas Westring, VD på Best Western and hotel.

Inbjuder till möten

Hotellet erbjuder totalt 201 rum varav 141 med fönster. Rummen utan har ett lägre pris och är även tystare, något som kan uppskattas mitt inne i stan. Det är främst affärsresenärer under veckorna medan turister, mest par från både från Sverige och andra länder, bokar på helgerna. Gästerna är välkomna ner till de stora umgängesytorna som inbegriper vardagsrum, bar och restaurang. Tanken är att skapa en hemkänsla som inbjuder till möten. Man har anpassat för såväl umgänge som arbete och möblerat med flera sittgrupper, satt in många eluttag och 1 GB fiber och accesspunkter i alla rum för bra täckning och internethastighet.

Kvalitet framför kvantitet till frukost

Frukosten är en viktig del när man bor på hotell och Best Western and hotel har tagit hjälp av Tina Nordström för att designa en optimal hotellfrukost. Utmärkande för ”Best Breakfast by Tina” som den heter är kvalitet framför kvantitet och så rena råvaror som möjligt. Lunch och middag serveras i restaurangen som inryms i hotellet. Även här har man lagt fokus på bra råvaror och serverar till stor del husmanskost.