Sicis nya badrumskollektion Elisyan visades på Cersaie 2024

foto sicis

Mosaik företaget Sicis har nyligen ställt ut på Cersaie 2024 där man presenterade den nya badrumskollektionen Elisyan .Man menar att det var en viktig milstolpe för företaget, och att man tagit med sig sitt kunnande till en ny sektor som kombinerar design, teknisk innovation och funktionalitet.

Elisyan-kollektionen från Sicis är resultatet av månader av intensiv forskning och utveckling, där uppmärksamhet på detaljer och avancerad teknik spelade en avgörande roll.
Att skapa möbler med integrerad bakgrundsbelysning, med bibehållen enkel installation, var en ambitiös utmaning som uppfylldes tack vare banbrytande tekniska lösningar. Varje element har utformats för att förstärka skönheten hos Vetrite, Sicis laminerade glas, vars opaliserande finish och mjuka ljuseffekter förvandlar varje del till ett unikt designobjekt.

Under mässans dagar visades badkar och tvättställ omgivna av bakgrundsbelysta Vetrite-"skal", speglar och duschkabiner med spännande detaljer

Tillsammans med Elisyan presenterade Sicis också Faux Mosaique-kollektionen, en innovativ omtolkning av den traditionella mosaikkonsten som öppnar upp nya perspektiv inom modern design. Inspirerad av de intrikata designerna och stilarna hos Sicis-mosaik, man har utvidgar denna kollektion mosaikkonsten till alternativa medier och material som tapeter, textilier och mattor.
Faux Mosaique omdefinierar begreppet mosaik och smälter samman hantverksestetik med moderna material för att skapa ytor och tillbehör med en stark visuell effekt, där konst möter funktionalitet. Detta projekt signalerar ett skifte i design menar företaget och visar hur mosaikens essens kan utvecklas och påverka nya områden av dekoration, vilket inspirerar designers och konsumenter att utforska denna tradition på oväntade och moderna sätt.

FOTON: SICIS