Loud - barskåpet från Northern

Designerduon bakom Loud barskåp ville forma en möbel som har kopplingar till svunnen tid och som på något sätt speglade historia. Bild: Northern

Northerns barskåp Loud, formgivet av den svensk-franska designduon Färg & Blanche, lanserades 2018 och har snabbt blivit en klassiker i Northerns sortiment. Nu presenteras en ny version av Loud i svartmålad ek, ett utförande som tar det mjuka och eleganta formspråket till en ny nivå.

Trots sitt namn behöver barskåpet inte skrika för att få uppmärksamhet, det kan till och med nöja sig med en viskning. Oavsett om Loud står i kulisserna eller mitt i rampljuset, så kommer det med ett löfte om att feststämningen är säkrad.

 

bild
När vi valde att uppdatera Loud i en svart version ville vi behålla formen och funktionen hos originaldesignen, men samtidigt addera en elegant och mystisk känsla, säger Fredrik Färg & Emma Marga Blanche, designerduon bakom Loud. Foto: Northern

 

– Samarbetet med Färg & Blanche började med en idé om att utveckla ett barskåp. Att få arbeta med formgivare med en så tydlig identitet gjorde att vi landade i beslutet att ge dem stor kreativ frihet i projektet, vilket resulterade i en helt unik möbel, säger Ove Rogne, vd och grundare av Northern. 

Skåpets silhuett präglas av enkelhet och mjuka konturer, där insidan för tankarna till en traditionell drinkvagn, men i en ny tappning. Vagnens insida är anpassad för glas, men har även plats för drinkingredienser. Hyllplanen är försedda med en metallkant som förhindrar att vagnens innehåll välter när skåpet rullas.

 

bild
Den Stockholmsbaserade designstudion Färg & Blanche grundades 2010 av svenske formgivaren Fredrik Färg och franska formgivaren Emma Marga Blanche. De arbetar både med väletablerade möbelproducenter och ateljéproduktioner i begränsade upplagor.