Utemöbler från Massproduction i koppartaksgrönt

Likt tidigare utgörs även den nya färgen av en UV-beständig pulverlack framtagen för husfasader, med extrem motståndskraft mot både sol och väta.

Ärgade koppartak och pilträds vitgröna blad var inspiration när Massproductions utökar utemöbelsortimentet i en ny ljusgrön nyans. Nu presenteras den populära kollektionen Tio och bänken Roadie i färgen Oilcloth Green.

 

bild
Bänken Roadie i färgen Oilcloth Green. 

 

- För oss är det viktigt att en utemöbel kan befinna sig i naturen utan att skapa för mycket visuell oreda. Det är en utmaning som kräver en viss fingertoppskänsla. En färg som i innemiljö kan verka blek, blir väldigt stark i fullt dagsljus i naturens lite dovare färgskala, säger Magnus Elebäck, vd och grundare av Massproductions. 

Namnet ”oilcloth” kommer från den engelska beteckningen på det tyg som ursprungligen användes till fiskarens sydväst och hållbara presenningar. Där behandlas ett grovt canvastyg med kokt linolja för att ge vattenavvisande egenskaper, ett karaktärsdrag som även passar utomhusmöbler som skall klara elementens påverkan året om. 

bild
- I vårt befintliga spektrum av kulörer har vi saknat en ljusare grön. Kanske för att det är utmanande att placera en grön möbel i grönska. Färgen Oilcloth Green valde vi för att den inte konkurrerar med bladens grönska utan har sin egen karaktär. Det är en kulör som också klarar sig i mera urbana sammanhang tillsammans med sten, trä och betong, avslutar Magnus Elebäck.

 

bild
Bilder: Massproduction