Tillräckligt med förvaringsutrymme och en vilozon: hur man fixar ett rum för en tonårsflicka

Är din lilla prinsessa på väg att bli en tonårsflicka? Då är det dags att ändra inredningen i hennes rum. Hur omvandlar man ett barnrum till ett studentrum så att den unga kvinnan känner sig bekväm och att inredningen uppfyller hennes krav och önskemål?

Under tonåren måste du mer än någonsin se till att dina barn har en så bekväm miljö som möjligt hemma - även i form av ett eget rum, där de alltid kan finna en trygg plats. Hur ska man inreda ett rum för en tonårsflicka?

Steg 1 - Byt ut möblerna

En ung kvinna kommer inte längre att känna sig bekväm med barnmöbler. Vid denna tidpunkt måste rummet utformas så att hon kan vila ostört, studera hårt och ha någonstans att förvara alla sina kläder och andra nödvändiga saker. Följande möbler kan fungera som en grund för att inreda ett rum för alla tonåringar:

Garderob - den ska vara tillräckligt stor och ha en smart utformning (en kombination av hyllor, lådor med organisering och klädstänger). Skaffa definitivt en garderob med en spegel.

● Säng - med tillräckligt med utrymme för att sova. En bra lösning, särskilt för mindre rum, är en bäddsoffa med förvaringsutrymme. Den är lätt att hantera och sängstorleken kan justeras när som helst för att passa dina behov.

● Skrivbord och ergonomisk stol - ett skrivbord av hög kvalitet med stor yta är ett måste för alla kvinnliga studenter. Tveka inte att investera i en stol med ryggstöd och armstöd.

Andra möbler som en byrå och en bokhylla eller åtminstone några hyllor för böcker, foton och andra dekorationer kommer definitivt att komma till användning. Tonårsflickor kommer också att uppskatta ett sminkbord med spegel.

Vissa flickor använder sig av sin egen bekväma läsfåtölj, sittpåse eller snygga pall. Ett sidobord som kan dekoreras med en vas med färska blommor eller andra dekorationer går inte heller till spillo.

Steg 2 - Färgsammansättning av rummet

Rätt val av färger har en positiv effekt på psyket och kan till och med förbättra koncentrationsförmågan, vilket är särskilt viktigt under puberteten. Flickrum är ofta inredda i varmare toner av gult, rött eller rosa. Men var inte rädd för att kombinera flera olika färger eller dekorera en eller flera väggar med dekorativa tapeter.

Steg 3 - Tillbehör som man inte kan klara sig utan

Att välja tillbehör är en av de mest populära aktiviteterna när du möblerar ett nytt rum. Vanliga dekorationer är olika väggposters, en fototavla, textilier - kuddar, en matta och ett sängöverkast.

Ett flickrum bör inte sakna trevlig belysning - förutom en taklampa och en bordslampa kan du skaffa en bordslampa eller en modern golvlampa med armatur. Du kan också placera en kruka med en lättskött grönväxt i ett hörn av rummet.

En tonårsflickas rum är verkligen en oas av lugn för henne och en plats där hon alltid känner sig bekväm och säker. Med sitt nya rum går flickan vidare till nästa steg i sitt liv. Låt henne välja färger, möbler och accessoarer och stötta henne när hon skapar sitt nya rike.